Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάλια: Σέρβιραν στους πελάτες αέριο γέλιου

Μάλια: Σέρβιραν στους πελάτες αέριο γέλιου

Aθωώθηκαν όμως στο Αυτόφωρο

Αθωώθηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι πέντε εργαζόμενοι σε καταστήματα των Μαλίων, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, σερβίριζαν στους τουρίστες οξείδιο του αζώτου σε μορφή αερίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο αέριο το οποίο εισέπνεαν οι θαμώνες μέσα από φούσκες προκαλεί στους χρήστες συναισθήματα ευφορίας.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορεί να επιφέρει πλήρη αδυναμία. Σε βάρος των πέντε όμως ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, κατηγορία που προϋποθέτει έγκληση από κάποιον παθόντα.

1.300 φιαλίδια

Συνολικά στα πέντε καταστήματα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν περισσότερα από 1.300 φιαλίδια οξειδίου του αζώτου. Από την πλευρά της η Ενωση Καταναλωτών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη διάθεση φιαλιδίων οξειδίων του αζώτου, κάνοντας λόγο για εγκληματικού χαρακτήρα πράξη. Ζητεί από τους αρμόδιους φορείς να πατάξουν αυτήν την εγκληματική πρακτική και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη.

"Η εισπνοή τους προκαλεί αναστολή των ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών αυτοελέγχου οδηγώντας γρήγορα σε μέθη και ανεξέλεγκτη χωρίς φραγμούς ευθυμία. Ομως, θα πρέπει να ονομαστούν αέρια δακρύων και όχι γέλιου καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε οξεία δηλητηρίαση, καταστολή του αναπνευστικού κέντρου και θάνατο.

Στις ΗΠΑ περίπου 100 θάνατοι νέων ανθρώπων, θαμώνων μπαρ ή rave parties, καταγράφονται κάθε χρόνο και οφείλονται αποκλειστικά στην εισπνοή αυτών των αερίων σε συνδυασμό με αλκοόλ", τονίζει η Ενωση Καταναλωτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις