Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Μάχη» για τη σύνδεση της νοτιανατολικής πόλης με τον βιολογικό

Πάτρα: «Μάχη» για τη σύνδεση της νοτιανα...

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά μείωση του προϋπολογισμού του έργου, αλλά αντιδρά η δημοτική Αρχή

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη συρρίκνωση του έργου που αφορά τη σύνδεση των νοτιο – ανατολικών περιοχών της Πάτρας με τον βιολογικό καθαρισμό είναι η δημοτική Αρχή. Το θέμα έχει προκύψει μετά από το αίτημα του υπουργείου για μείωση του προϋπολογισμού του έργου από το Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για έργο που αφορά τους νοτιο-ανατολικούς οικισμούς του Δήμου και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές Μιντιλόγλι, Ροϊτικα, Βραχνέικα, τμήμα Μεσσάτιδας κλπ., ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, ο Δήμος Πατρέων έχει υποβάλει πρόταση και τεχνικό δελτίο προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η έγκρισή του εκκρεμεί καθώς σε αυτή τη φάση ζητήθηκε, στο υπηρεσιακό επίπεδο, συρρίκνωση του προϋπολογισμού κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο προϋπολογισμός των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από όλη τη χώρα, είναι μεγαλύτερος από τις πιστώσεις του προγράμματος. Ο φάκελος αυτή την περίοδο εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Όπως τόνισε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, Πέτρος Ψωμάς: «Από την πλευρά του Δήμου Πατρέων και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ δεν γίνεται αποδεκτή η συγκεκριμένη συρρίκνωση και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες πολιτικής παρέμβασης στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε το έργο να προχωρήσει τελικά όπως έχει σχεδιαστεί. Θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα έως το Φθινόπωρο να ενταχθεί και αυτό το έργο στο εν λόγω επιχειρησιακό πρόγραμμα, ώστε άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση και η έναρξη της κατασκευής του.»

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε από τη ΔΕΥΑΠ η υπογραφή της απόφασης ένταξης της πράξης «Αποχέτευση λυμάτων, Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου και Αγίου Βασιλείου Δήμου Ρίου», συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το πρόγραμμα αφορά την αποχέτευση των περιοχών Ρίου και Αγίου Βασιλείου και μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης καθίσταται δυνατή η άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου, με στόχο την έναρξή του το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, θα επιτευχθεί και θα επιλυθεί οριστικά η προστασία του Πατραϊκού από την παροχέτευση των λυμάτων.

«Τα δύο προγράμματα από κοινού αποτελούν για τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα υποδομών. Η υλοποίησή τους αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη για την αποχέτευση του Δήμου Πατρέων και θα απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό την πόλη από το βραχνά και το άλγος των βοθρολυμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα ο Πέτρος Ψωμάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις