Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το artAZ και η Cube Gallery παρουσιάζουν: Alex In Wonderland

Το artAZ και η Cube Gallery παρουσιάζουν...

Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Με αφετηρία το κλασικό μυθιστόρημα του Lewis Carroll «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», 20 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνουν μία προβολή στην τρέχουσα αστική πραγματικότητα και αντλώντας από τη σφαίρα του υποσυνείδητου, δίνουν τη δική τους σύγχρονη εκδοχή της αλληγορίας.

Οι καλλιτέχνες κάνουν ένα ταξίδι στα άδυτα της φαντασίας τους. Τι ανακαλύπτουν σε αυτούς τους αχαρτογράφητους τόπους;

Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος της εικαστικής τριλογίας Alex in Wonderland που θα παρουσιαστεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις, μεταξύ 2011 – 2012. Στην εισαγωγική αυτή επαφή οι καλλιτέχνες μας συστήνουν στους πρωταγωνιστές των φαντασιώσεων, των ονείρων και των επιθυμιών τους: φιλικά αινιγματικά πλάσματα, αλλόκοσμες εννοιολογικές μορφές, συμπαθή εξωτικά όντα, ενίοτε όμως και πιο σκοτεινές φιγούρες, που βρίσκονται στον πυρήνα της φαντασίας τους και πυροδοτούν τις εμμονές τους.

Το απρόσμενο αυτό σχήμα μας παρασύρει να βιώσουμε μία μαγική περιπέτεια γεμάτη χρώμα, ενέργεια και ένταση, ανακαλύπτοντας παράλληλα το εικαστικό ιδίωμα της Urban & Street Art.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αλεξάνδρα Κολλάρου.

Οι σαγηνευτικές, υβριδικές οντότητες του The Krah μας ταξιδεύουν σε ένα ψυχεδελικό κόσμο γεμάτο περίτεχνα μοτίβα. Η φρακταλιστική δομή του κόσμου αποτελεί σημείο αφετηρίας για τα έργα της Έρη Σκυργιάννη. Οι μεταλλαγμένες, τερατόμορφες αλλά βαθιά ρομαντικές φιγούρες του Esek_one συνθέτουν ένα λυρικό μίγμα – ωδή στις ενδόμυχες επιθυμίες. Σαν ευφάνταστα παζλ οι  επιμελημένα κατασκευασμένοι μικρόκοσμοι της Λούλας Λεβέντη ζητούν σημειολογική αποκρυπτογράφηση, και εκφράζουν υπαρξιακές αγωνίες του πραγματικού. Οι αναγνωρίσιμοι ήρωες του Σταμάτη Λάσκου σχολιάζουν τα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Το ασπρόμαυρο σύμπαν του Yellowish παραπέμπει αρχικά σε παιδική χαρά - το σουρεαλιστικό του ροντέο όμως κρύβει σκοτεινούς υπαινιγμούς.

Ο Pure Evil επαναδιαπραγματεύεται διαρκώς αρχέγονες εμμονές, κατατρεχόμενος από τον συμπαθέστερο εκδικητή στα εικαστικά χρονικά: το Pure Evil Bunny. Η Μαρίνα Προβατίδου δίνει σύγχρονες, έντονα συμβολικές ερμηνείες σε παραδοσιακούς μύθους. Λουσμένοι από εκτυφλωτικό χρώμα, οι ανώνυμοι πρωταγωνιστές του Sox αντανακλούν τον έντονο προβληματισμό του για την ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Ο ενθουσιασμός και η φρίκη στήνουν χορό στις συνθέσεις του Αργύρη Σαρασλανίδη. Οι ευαίσθητες, δαντελωτές υπάρξεις της Κωνσταντίνας Καπανίδου αποσυντίθενται στη λάμψη της επιφάνειας τους και ακροβατούν ανάμεσα στην οικειότητα, την απαγορευμένη απόλαυση και την ανεξήγητη ενόχληση.

Ο Βασίλης Μπότουλας αφηγείται ιστορίες χτίζοντας την εικαστική του γραφή πάνω στην εξαντλητική λεπτομέρεια. Με παιχνιδιάρικη, αισθησιακή διάθεση, οι ηρωίδες του Κωνσταντίνου Βραζιώτη μας παρασύρουν στον δικό τους απαγορευμένο κόσμο. Στήνοντας υποθετικά σενάρια, η Άννα Μανέτα θέτει ερωτήματα σχετικά με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μύθος και αστική καθημερινότητα συγκρούονται μετωπικά στα αλληγορικά έργα της Κατερίνας Κατσιούρα. Χρησιμοποιώντας δωρικά τη χρωματική παλέτα, ο Sonke στήνει σενάρια μεταμοντέρνου γκραφίτι που διέπονται ωστόσο από υποβόσκουσα ρετρό διάθεση. Τα μεταλλαγμένα, εικονικά πορτραίτα της Χριστίνας Μήτρεντσε εξερευνούν την σύγχρονη κοινωνία, τους κρυφούς μύθους και την ποπ κουλτούρα. Τα φαινομενικά αφελή σχέδια της Joanna Imrie σχολιάζουν τις ανθρώπινες φαντασιώσεις χρησιμοποιώντας μαύρο χιούμορ και βίαιους υπαινιγμούς. Πατώντας σε αστικό περιβάλλον ο Σέιμ84 σχεδιάζει κωδικοποιημένες σκηνές της καθημερινότητας. Με αφετηρία το επίπεδο χρώμα, η Σιμόνη Φοντάνα χτίζει έναν φανταστικό κόσμο που διέπεται από ποπ σουρεαλισμό.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2011

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture