Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει σάλιο για τα επιδόματα ανεργίας

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει  σάλιο για τα επιδ...

Μίλησε για άδεια ταμεία από Πέμπτη

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, μίλησε για άδεια ταμεία.  «Ας πούμε στο άλλο κομμάτι του υπουργείου, στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε "είναι άδεια", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;» είπε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση της Ελλάδας σημείωσε πως «η χώρα δεν βρέθηκε ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά σε τόσο άθλια κατάσταση», τονίζοντας ότι «ο ένας υπουργός πρέπει να στηρίζει τον άλλο».

Πρόσθεσε ότι δεν συμμερίζεται τις αντιδράσεις για τις επισκέψεις των κοινοτικών σε υπουργεία και επεσήμανε παράλληλα πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών.

«Παλεύουμε, είμαστε μία κυβέρνηση, ο κόσμος εκτιμάει ότι πάμε καλά, θα δώσουμε τη μάχη μας και πρέπει να πετύχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εθνική οικονομία είμαι πολύ σοβαρό, σημειώνοντας πως οι αλλαγές θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα, όμως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο παρόν.

Επανερχόμενος στις επισκέψεις των κοινοτικών ελεγκτών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι κατά τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τους γνωστοποίησε από που θα εξοικονομηθούν τα δύο από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζοντας δεν δίστασε να παραδεχθεί πως τα άλλα δύο, ακόμη αναζητούνται.

«Δεν ξέρω πού θα τα βρω», είπε, «έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό, τι μπορούμε να περικόψουμε, από ένα ευρώ, μέχρι εκατομμύρια ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πειράξει τις συντάξεις, ούτε τα όρια συνταξιοδότησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ευθύνες εκείνων που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια. «Παραλάβαμε μία δεκαετία αποτυχίας, όλοι οι πρώην υπουργοί βρίσκονται αναρτημένοι στην πινακοθήκη της αποτυχίας, είναι πολύ πιθανό να αναρτηθώ κι εγώ εκεί, αλλά πριν, πρέπει να παλέψω», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις