Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κατάργηση Ολοήμερων Σχολείων και επιλογής δεύτερης ξένης Γλώσσας

Ηλεία: Κατάργηση Ολοήμερων Σχολείων και ...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας ομόφωνα καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει με μια μονοκοντυλιά τα ολοήμερα σχολεία (τα κάτω από 6/θέσια) και να μετατρέψει τα υπόλοιπα επίσημα σε «παιδοφυλακτήρια» αφού θα φοιτούν σε αυτά μόνο παιδιά εργαζομένων γονέων. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

"Είναι γνωστές οι διαφωνίες  του κλάδου μας για τη μέχρι σήμερα  λειτουργία  των κατ’ευφημισμό ολοήμερων σχολείων. Διεκδικούσαμε  και διεκδικούμε ένα πραγματικό ολοήμερο σχολείο για όλους τους μαθητές.

Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια με τα όποια προβλήματά τους τα ολοήμερα σχολεία προσέφεραν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο ιδιαίτερα στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων.

Με την πολιτική του τώρα  το Υπουργείο Παιδείας χωρίζει τους μαθητές σε «Πατρικίους» και «Πληβείους» και δημιουργεί Παιδεία διαφορετικών ταχυτήτων.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας από τους μαθητές  στα Δημοτικά Σχολεία, μας αναγκάζουν να δηλώσουμε ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης και αυτών που την υπηρετούν την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συναισθανθεί τα βαρύτατα ατόπηματά της και να ανακαλέσει άμεσα τις απαράδεκτες  αποφάσεις  της."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις