Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Τίτα Μπονάτσου εκθέτει στην γκαλερί "Αστρολάβος"

Η Τίτα Μπονάτσου εκθέτει στην γκαλερί &q...

Η πατρινή καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα της δουλειά

Σε μια από τις πιο γνωστές αίθουσες τέχνης της Αθήνας στον “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ δεξαμενή” παρουσιάζει τη νέα της δουλειά η πατρινή φωτογράφος Τίτα Μπονάτσου. Θέμα της έκθεσης είναι Geometry & Lights ”.

Η νέα έκθεση φωτογραφίας της Τίτας Μπονάτσου, θα μπορούσε να ονομάζεται Φωτοσυμμετρική Γεωμετρία. Το φως, η συμμετρία-γεωμετρία, η αρμονία, το συναίσθημα, η κομψότης (elegance) είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις νέες φωτογραφικές συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, κόντρα σε μία εποχή απόλυτη όπου η λογική του παραλόγου, τα μαθηματικά, οι αριθμοί, η οικονομία, τα χρήματα κυβερνούν. Στο δικό της σύστημα αξιών για την Τέχνη, ο χρυσός αντιπροσωπεύεται από το Φως.

“Με αυτό δουλεύω, αυτό με εμπνέει, αυτό πολλαπλασιάζω, διαιρώ. Το φως δημιουργεί τα πάντα, συνθέτει από το τίποτα. Είναι το μοναδικό, μοναχικό μου όχημα με το οποίο διαβαίνω την πορεία μου στον κόσμο. Τα ίχνη της διαδρομής αυτής είναι τα έργα αυτά που εκθέτω σήμερα εδώ” επισημαίνει η ίδια.

Φωτογραφία κλασσική στην ουσία της, χωρίς επεξεργασία με εφέ, όχι πειραγμένες, σε μεγάλες διαστάσεις C-PRINT, οι εικόνες της αποτελούν συνθέσεις άλλων μικρότερων επιμέρους εικόνων-φωτογραφιών που λειτουργούν ως ψηφίδες, σε ένα σύνθετο ή πιο απλό κολλάζ εικόνων.

Αφαιρετική δουλειά (minimal photography), elegance- κομψότης, deco, διαφάνεια, σκιά, λίγες ανθρώπινες φιγούρες,  αφού η κυρίως καταγραφή είναι αυτή της διαδρομής του φωτός και το ζητούμενο η κομψή έκφραση της νοητικής διαδικασίας.

Κάθε έργο αποτελείται από πολλές φωτογραφίες, που με την διάταξη τους δημιουργούν ένα ολοκαίνουργιο οικοδόμημα, παρασύροντας τον θεατή στο προσωπικό κόσμο της εικαστικού  Μπονάτσου, σ' ένα παιχνίδι ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ, όπου οι μυστικές εικόνες σε προκαλούν να σκεφτείς και να ψάξεις, για να δεις τι απεικονίζουν...

Έργα βασισμένα  στη σύνθεση, τη συμμετρία, την ακαταστασία ή την τάξη, τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική, την αρμονία και το χάος, το φως και το σκοτάδι, τα κοντράστ και τις πιο λεπτές ή πιο έντονες διαβαθμίσεις χρώματος, όπου μέσα από την δημιουργία  της εικονικής φόρμας, καταγράφεται και περιγράφεται η ΝΟΗΣΗ και η διαδικασία της σκέψης.

“Επιτέλους έφτιαξα ένα εργοστάσιο προσωπικών αντικειμένων φωτός!

Μια  μορφή αφήγησης και επικοινωνίας με δειλή συναισθηματική αναφορά.

Σαν σκηνοθέτιδα και φωτογράφος πολύ συχνά εμπνέομαι από την πρόκληση της δημιουργίας ενός έργου με αρχή-μέση-τέλος ,που θα διηγείται μια ιστορία  καρέ καρέ.

Στο " GEOMETRY & LIGHTS "/ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ "  υπάρχει η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές μου, ότι εδώ δεν είναι ο χρόνος που με απασχολεί αλλά η σημαντικότητα του φωτός! η δύναμη του φωτός, της συμπαντικής φόρμας, του αρχέτυπου..

Πως το ασήμαντο γίνεται σημαντικό και πρωταγωνιστής  σ' ένα έργο μεγαλειώδες...ακριβώς επειδή αποτελείται από ευτελή υλικά...” .

Η γκαλερί "Aστρολάβος" βρίσκεται στην οδό Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr, [email protected], ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 - 15.00 & 18.00 - 21.00, Σάββατο: 10.30 - 15.00.

Διάρκεια έκθεσης:  έως Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View