Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εμφανίστηκαν οι απατεώνες της... απογραφής

Πάτρα: Εμφανίστηκαν οι απατεώνες της... απογραφής

Εκμεταλλεύονται τη διαδικασία και "ξαφρίζουν" σπίτια

"Χτύπησαν" κιόλας οι πρώτοι επιτήδειοι που εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία της απογραφής επιχειρούν να μπουν στα σπίτια πολιτών και να τους ... ξαφρίσουν.

Στην Πάτρα δυο ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα της... ευγένειας που επέδειξαν στον εμφανιζόμενο ως απογραφέα και δυστυχώς είδαν τις οικονομίες τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα να κάνουν φτερά.

Στην πρώτη περίπτωση χθες το πρωί ένας άνδρας χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι  μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην οδο Μεσολογγίου της Πάτρας δηλώνοντάς οτι έρχεται απο την Εθνική Στατιστική Αρχή για να κάνει την απογραφή. Η γυναίκα τον άφησε να μπει στο σπίτι της και όντας ευγενική θέλησε να του προσφέρει ένα ποτηρι νερό. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο άγνωστος που της άρπαξε 1000 ευρώ και έγινε καπνός.

Λίγο αργότερα, πιθανότατα ο ίδιος άνδρας, εμφανίστηκε σε σπίτι ηλικιωμένης στην Εγλυκάδα όπου με τον ίδιο τρόπο την εξαπάτησε και μπήκε στο σπίτι της, απ' όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Όπως είχε επισημανθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ του the best οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά εξαπάτησης.

Οι απογραφείς φέρουν ειδικό καρτελάκι - ταυτότητα στο οποίο αναφέρεται το όνομά τους αλλά και τα στοιχεία του επόπτη τους. Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τα στοιχεία του απογραφέα καλείται να επικοινωνεί με το τηλέφωνο της υπηρεσίας στην Πάτρα, στο 2610/ 622998

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις