Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελέγχθηκαν 174 σχολεία για τη νέα γρίπη

Ελέγχθηκαν 174 σχολεία για τη νέα γρίπη

Παρατυπίες υπήρξαν αλλά θα επανεξεταστούν

Στο  πλαίσιο των υγειονομικών ελέγχων και της ενημέρωσης  για την αντιμετώπιση του ιού της  νέας γρίπης  από 14-09-2009 έως 18-09-2009,   κλιμάκια  της Δ/νσης Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας,  πραγματοποίησαν ελέγχους σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας  και   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε :

Νηπιαγωγεία: 38

Δημοτικά : 72

Γυμνάσια : 29

Λύκεια : 35

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλο σχεδόν το νομό  και συγκεκριμένα     στους Δήμους:  Πατρέων, Αιγίου, Μόβρης, Λαρισσού, Ωλενίας, Μεσσάτιδος, Συμπολιτείας, Ερινεού,  Παραλίας, Κάτω Αχαΐας, Βραχνεϊκων, Διακοπτού, Δύμης, Κλειτορίας, Λαρισσού, Ρίου, Τριταίας, και Φαρών.

Η ενημέρωση,  καθώς και οι  κατευθυντήριες  oδηγίες  και  οι συστάσεις, στο   προσωπικό και τους μαθητές  των  Σχολείων,   είχε  ως  απώτερο  σκοπό  την εμπέδωση  του κλίματος  ασφάλειας στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την  ευαισθητοποίηση για  την  υπεύθυνη  στάση  που επιβάλλεται  να  υιοθετήσουν όλοι  σε  περίπτωση κρούσματος.

Τα κλιμάκια Υγείας  έλεγξαν, χώρους υγιεινής,  προαύλια, και  κυλικεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις  διαπιστώθηκαν  ελλείψεις  ή αποκλίσεις  από  την  ισχύουσα  Νομοθεσία, έγιναν  οι  απαραίτητες  συστάσεις και  ορίστηκε  τακτή προθεσμία  για την συμμόρφωσή τους.    Από  την Δ/νση  Υγείας  της Ν.Α. Αχαΐας  θα  συνεχιστούν  οι  έλεγχοι (επισκέψεις) και  στα  υπόλοιπα  Σχολεία  του  Νομού  Αχαΐας.

Συγκεκριμένα κλιμάκια της  Δ/νσης  Υγείας  επισκέφθηκαν  (χθες) τα Σχολεία της ευρύτερης περιοχής των  Καλαβρύτων, προκειμένου  να προβούν  σε  έλεγχο  και  ενημέρωση. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους  Δήμους Αροανίας, Παίων, Αιγείρας, Ακράτας.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα ακολουθήσουν επαναληπτικοί έλεγχοι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις