Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

1.281 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο μέσα στο 2011

1.281 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στην άσ...

Λιγότεροι, πάντως, συγκριτικά με το 2009, λέει το Υπουργείο Υποδομών

Το θέμα της οδικής ασφάλειας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τροχαίας και άλλων φορέων. Στη σύσκεψη ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι το θέμα της Οδικής ασφάλειας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στις στοχευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τρεις βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την Οδική ασφάλεια και έχουν σχέση με τον οδηγό, το όχημα και το δρόμο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκε το 2010, όπου είχαμε 175 λιγότερους νεκρούς, δηλαδή από 1456 του 2009, πήγαμε στους 1281 του 2010. Αυτό, κατά τον υπουργό, δίνει ελπίδες ότι στο τέλος του 2011 μπορεί να έχουμε ακόμη λιγότερα θύματα.

Ο κ. Ρέππας παρουσίασε στους συνομιλητές του τις μέχρι τώρα δράσεις του υπουργείου, στον τομέα της οδικής ασφάλειας, όπως η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλεια, η αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, η προώθηση προγράμματος κατασκευής και εγκατάστασης σημαντικού αριθμού πεζογεφυρών σε κρίσιμα, επικίνδυνα από άποψη οδικής ασφάλειας, σημεία της πρωτεύουσας, η προσπάθεια να ενταχθεί μάθημα οδικής αγωγής στα σχολεία για την οδική ασφάλεια, αλλά και η προωθούμενη αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης. Κάλεσε τέλος, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανεβάσουν ψηλά το θέμα της οδικής ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις