Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision: Απόψε ο 1ος ημιτελικός

Eurovision: Απόψε ο 1ος ημιτελικός

Ρίχνονται στη μάχη Κ. Ντούσκα και Τάμτα

Τι ωραία ιστορία είναι αυτός ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον που ξεκίνησε δειλά το μακρινό 1956 με πρώτη νικήτρια τη Λιζ Άσια και το κομμάτι «Ρεφρέν» και αισίως φτάσαμε στο 2019, στην 64η διοργάνωση που φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ με τη συμμετοχή 41 χωρών.

Απόψε Τρίτη 14 Μαΐου 2019 πραγματοποιείται ο φετινός 1ος ημιτελικός στις 22.00 ώρα Ελλάδος (απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 με σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου και του Γιώργου Καπουτζίδη) και μεταξύ των 17 χωρών που ρίχνονται στη μάχη είναι και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better love» που έχουν γράψει η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens & τον Σκωτσέζο δημιουργό David Sneddon.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

1η η Κύπρος με την Γεωργιανής καταγωγής Τάμτα και το κομμάτι «Replay». (Τον σχολιασμό για το ΡΙΚ κάνουν φέτος η Ευρυδίκη και ο Τάσος Τρύφωνος).

2. Μαυροβούνιο

3. Φινλανδία

4. Πολωνία

5. Σλοβενία

6. Τσεχία

7. Ουγγαρία

8. Λευκορωσία

9. Σερβία

10. Βέλγιο

11. Γεωργία

12. Αυστραλία (λογίζεται εκ των φαβορί)

13. Ισλανδία (επίσης εκ των φαβορί)

14. Εσθονία

15. Πορτογαλία

16. Ελλάδα

17. Άγιος Μαρίνος με τον Τούρκικης καταγωγής Serhat & το χορευτικό κομμάτι «Say Na Na Na».

Στον 1ο ημιτελικό ήταν να συμμετάσχει και η Ουκρανία αλλά τελικά προέκυψε πρόβλημα με το αρχικώς επιλεγμένο κομμάτι και δεν βρέθηκε λύση ώστε να είναι στην φετινή Γιουροβίζιον.

Στον αποψινό 1ο ημιτελικό η χώρα μας ψηφίζει καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα 2 τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών στον α’ ημιτελικό). Επίσης οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος στο 19559 με τον κωδικό της χώρας ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής ψήφου μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης, Eurovision Song Contest app. Tη ραδιοφωνική μετάδοση θα κάνει ο Δημήτρης Μειδάνης. Μαζί με τις 17 χώρες του 1ου ημιτελικού δικαίωμα ψήφου έχουν και 3 χώρες εκ των λεγόμενων Big 5 (η Ισπανία, η Γαλλία και η διοργανώτρια χώρα το Ισραήλ).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight