Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αισιόδοξοι για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές εμφανίστηκαν Κονιόρδου, Κόκκαλης, Νικολαΐδης, Αρβανίτης και Δουλουμπέκης

Πάτρα: Αισιόδοξοι για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στ...

Εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής στις κάλπες της 26ης Μαΐου

Μήνυμα ανατροπής των όσων δείχνουν έως σήμερα οι δημοσκοπήσεις και νίκης τους ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες Ευρωεκλογές μετέφεραν στην Πάτρα όπου και βρίσκονται πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η κυρία Λυδία Κονιόρδου και οι κύριοι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πέτρος Κόκκαλης, Θόδωρος Δουλουμπέκης και Κώστας Αρβανίτης, επισκέπτονται την αχαϊκή πρωτεύουσα στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιούν και στις 7:00 το απόγευμα μιλούν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

Το μεσημέρι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ολυμπιονίκης του Ταε-Κβον-Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αρχικά εξέφρασε την χαρά του που είναι μέλος αυτού του υπέροχου, όπως το χαρακτήρισε, ψηφοδελτίου, ενός ψηφοδελτίου που, όπως πρόσθεσε: «προέρχεται μέσα από την κοινωνία. Συμμετέχουν άνθρωποι με κοινές ιδέες, δεν είναι τυχαίο που όταν συζητάμε λέμε τα ίδια πράγματα». Ο κ. Νικολαΐδης εκτίμησε ότι οι επικείμενες Ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων 20 χρόνων.

«Στο πρόγραμμά μας αναλύουμε πώς μπορεί αυτή η Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην ακροδεξιά στροφή που παίρνει η Ευρώπη. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το τιμόνι να μην στρίψει προς την πλευρά τους», εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος  στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο είπε: «Οι δημοσκοπήσεις του λαού είναι που δίνουν το στίγμα των Ευρωεκλογών. Αυτό που έγινε σε αυτή την περιοδεία του πρωθυπουργού είναι πραγματικά εντυπωσιακό». Ο κ. Αρβανίτης ανέφερε επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ουσιαστικά βοηθάει το αφήγημά μας. Αυτό που εκφράζει για τις εργασιακές σχέσεις, τη διανομή του χρήματος, τις ψευδείς ειδήσεις κ.α., είναι η επιτομή της ακροδεξιάς».

Πέραν αυτών μίλησε για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. «Σιγά-σιγά οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η ακραία Δεξιά αντίληψη του πώς βλέπουν κάποιοι την κοινωνία. Θυμηθείτε τις πολιτικές που ακολούθησαν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Χατζηδάκις και Γεωργιάδης ως Υπουργοί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η ηθοποιός, πρ. υπουργός Πολιτισμού και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λυδία Κονιόρδου μίλησε για θετική ανταπόκριση του κόσμου και εικόνα πλήρους ανατροπής ενόψει Ευρωεκλογών. Εκτίμησε μάλιστα πως υπάρχουν οι δυνατότητες καθαρής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Το σύστημα του νεοφασισμού στην Ευρώπη οργανώνεται. Η «Εναλλακτική Δεξιά» είναι σοβαρή παγίδα πίσω από την οποία κρύβονται οι πιο συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το Λαϊκό Κόμμα είναι αμήχανο απέναντι σε όλο αυτό… Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο», υποστήριξε η κυρία Κονιόρδου.

Ως μόνη λύση σε αυτό το μέτωπο η κυρία Κονιόρδου βλέπει την ένωση των προοδευτικών δυνάμεων οι οποίες: «πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον πολιτισμό, να μπει ο πολιτισμός στο κέντρο της νέας Ευρώπης. Αυτή είναι η μόνη λογική οδός», είπε. Επίσης στάθηκε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής το οποίο, όπως υποστήριξε, πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο θαρραλέες πολιτικές.

 

Οι κύριοι Κόκκαλης και Νικολαΐδης

Οι κύριοι Κόκκαλης και Νικολαΐδης

Οι κύριοι Κόκκαλης και Νικολαΐδης

 

Ο Πέτρος Κόκκαλης σημείωσε ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή και χαρακτήρισε ως βασίλισσα των fake news την άρνηση της επιστημονικής αλήθειας η οποία λέει ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε ανθρωπογενή δραστηριότητα και στην αλόγιστη καύση ορυκτών. «Έχουμε 12 χρόνια για να αλλάξουμε το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας κι αυτό πρέπει να γίνει με προοδευτικό τρόπο. Χρειάζεται στην Ευρώπη ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με κράτος πρόνοιας, δικαιοσύνη και ισότητα. Οδηγός μας είναι τα ίσα δικαιώματα για όλους, για έναν κόσμο χωρίς λεηλασία των (φυσικών) πόρων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης.

Μιλώντας για τους νέους ανθρώπους επισήμανε: «Το θέμα δεν είναι τι θα τους πούμε εμείς, αλλά τις θα μας πουν εκείνοι. Αυτοί ξέρουν περισσότερα από εμάς».

Ο ακτιβιστής Θοδωρής Δουλουμπέκης επισήμανε ότι το δίλλημα των εκλογών είναι εάν στα μεγάλα ζητήματα θα δοθούν προοδευτικές ή συντηρητικές απαντήσεις. Και ο κ. Δουλουμπέκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν εάν θέλουν: «Μια Ευρώπη των λίγων ή των πολλών, μια Ευρώπη των λόμπυ ή της συμμετοχικότητας, μια Ευρώπη των φραχτών στο προσφυγικό ή μια Ευρώπη της νέας γενιάς και των Ευρωπαίων πολιτών».

Κάλεσε, τους πολίτες να γίνουν οι ίδιοι ακτιβιστές και να πάρουν την Ευρώπη πίσω, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πώς οι νέοι μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου υπογράμμισε: «Είναι η αντίληψη που θέλει τους νέους να είναι μη πολιτικοποιημένοι. Ακομμάτιστοι είναι. Τι δικό μας πρόγραμμα είναι ένα μανιφέστο για τη νέα γενιά. Μιλάμε για αύξηση των κονδυλίων στα Erasmus, πάσο πρόσβασης στους χώρους πολιτισμού, κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με χρήματα από την Ε.Ε.. Βλέπουμε τους νέους ως πολιτικούς παραγωγούς και όχι πολιτικούς καταναλωτές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις