Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή -Τσίπρας: Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής- Μητσοτάκης: Νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή -Τσίπρας: Παριστά...

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή

21:40 Ένας στίχος του Αναγνωστάκη ήταν το καταληκτικό σχόλιο του πρωθυπουργού: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν…»

21:35 Στην ανταπάντησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζητηση εκεί.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε αλλα όχι να το κρύψετε.

Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτκή από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. 'Αλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα."


21:30 Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Νομίζετε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο της πολιτικής;" διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

"Εχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Ομως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή.

"Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα", είπε ο πρωθυπουργός.

"Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

 

20:20 Στο βήμα αυτή την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του κινείται σε υψηλούς τόνους. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

«Να τος να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος. Έτσι θα σας θυμάται η ελληνική κοινωνία. Από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά των κότερων».

"Η ψήφος σας, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

"Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Όχι κάποιων. Όλων. Γι' αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών.Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός Ασφαλιστικού, - άλλη μια φορά λέτε για σχέδιο πινοσέτ, άλλη μια φορά λέτε ψέματα. Ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

20:15 Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης περί "παροχολογίας" και αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες παρατήρησε:

"Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα, δεν είναι δώρα. Είναι δικαιοσύνη. Είναι η αρχή μιας νέας, δίκαιης, αναπτυξιακής, πορείας για τη χώρα. Είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε.Είναι μέτρα μόνιμα, όχι παροδικά. Και είμαστε σε θέση να τα κάνουμε πράξη γιατί εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο. Γιατί μόνη μας έγνοια ήταν και είναι οι ανάγκες των πολλών. Οι ζωές των πολλών. Τώρα λοιπόν το δίκιο των πολλών γίνεται πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών.

-------

"Ζητάω σήμερα εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε χθες το απόγευμα στον ελληνικό λαό. Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη στις ευρωπαϊκές εκλογές, την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά το σήμερα, το αύριο και την ερχόμενη τετραετία", είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

-Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

"Δεν ήρθα σήμερα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη και με το στρατηγικό του αδιέξοδο", επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

"Δεν ήρθα σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, στους αντιπερισπασμούς και στα επικοινωνιακά κόλπα. Ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και τη μαύρη προπαγάνδα. Αυτά μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και αυτά κάνει", συνέχισε.

Το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι "το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις