Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ"- ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΚΙΟΛΑΣ 13000 ΠΑΤΡΙΝΟΙ!

"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ &qu...

Πανελλαδικά την ταινία έχουν απολαύσει 300.000 θεατές

Το μεγαθήριο “Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη, Avengers: Endgame” της Marvel Comics “έβαλε” φωτιά και στο δικό μας box office ταυτόχρονα με το παγκόσμιο.

Όπως σε ολόκληρο τον πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, η «Τελευταία Πράξη» των Εκδικητών που έχει 3ωρη διάρκεια έγραψε πράγματι ιστορία τις προηγούμενες μέρες στα ταμεία, από την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 που βγήκε στις κινηματογραφικές οθόνες.

Το φινάλε της πρώτης φάσης των περιπετειών της συμμαχίας του Marvel Comics Universe των 22 ταινιών, (ολοκληρώνεται οριστικά τον Ιούλιο με το «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του»), προσέλκυσε 225.355 θεατές σε 246 αίθουσες προβολής σ’ ένα δύσκολο, εορταστικό διάστημα όπως ήταν αυτό του Πάσχα και με τις αίθουσες κλειστές την Μεγάλη Παρασκευή. Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, το Πασχαλιάτικο επταήμερο από Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου έως και Τετάρτη 1η Μαΐου, η ταινία έκοψε τον παραπάνω αριθμό εισιτηρίων.

Μαζί και με τα 78.261 εισιτήρια των previews της Μεγάλης Τετάρτης, το εντυπωσιακό σύνολο σε 8 μόλις μέρες προβολής είναι 303.616 εισιτήρια, όσα δηλαδή θα μάζευε ένα πρώτης γραμμής μπλοκμπάστερ στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δεδομένα που επικρατούν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

Στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare όπου προβάλλεται η ταινία από την Μ. Τετάρτη, όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Αλέξης Μπιτούνης, διευθυντής του πολυκινηματογράφου, η κίνηση κατά μέσο όρο την ημέρα κυμαίνεται σταθερά στα 1800 εισιτήρια και υπολογίζεται ότι έως και την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 έσπευσαν να δουν το φινάλε των Εκδικητών, «Αvengers Endgame» σε σκηνοθεσία των αδελφών Ρούσσο και με τις απίστευτες cameo εμφανίσεις του μισού Χόλυγουντ ιδίως προς το φινάλε (από Μάικλ Ντάγκλας, Τίλντα Σουίντον, Ρενέ Ρούσο μέχρι Ρόμπερτ Ρέντφορντ), πάνω από 13.000 θεατές.

Το μαζικό παρών έχει δώσει η νεολαία χωρίς να λείπουν και οι λίγο μεγαλύτεροι, οι 45άρηδες και 50άρηδες λάτρεις του κινηματογράφου. «Είναι απίστευτη η προσέλευση, δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια», είπε στο thebest.gr ο κ. Μπιτούνης, ο οποίος μας είπε πως την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 παρατηρήθηκε μία ελαφρά κάμψη στα εισιτήρια κυρίως λόγω της γιορτής των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια αλλά το σαββατοκύριακο αναμένεται και πάλι ζωηρή προσέλευση κόσμου.

Για τις επιδόσεις της ταινίας στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο (έχει βγει παντού στον πλανήτη) τα έχουμε γράψει και ήδη οι «Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη» έως και την Πρωτομαγιά έχουν φτάσει στις ΗΠΑ τα 452 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και στον υπόλοιπο κόσμο το 1 δις 312 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Γι’ αυτό το σαββατοκύριακο 4 και 5/5 η εκτίμηση είναι ότι θα χάσουν μεν λίγη από τη δύναμη τους αλλά άνετα θα προσθέσουν άλλα τουλάχιστον 160 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ! Για να κάνετε μία σύγκριση, η περσινή ταινία «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»  είχε ολοκληρώσει την πορεία της με τις εξής εισπράξεις: 678,8 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ συν 1 δις 369 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία από το boxofficemojo.com. Σκεφτείτε δηλαδή ότι οι νέοι «Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη» κοντεύουν να πιάσουν και να ξεπεράσουν αυτά τα νούμερα εντός ολίγου και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα!

Το flix.gr τέλος θυμίζει πως οι πρώτοι «Εκδικητές» είχαν κάνει ξεκίνημα το 2012 με 76.756 εισιτήρια (τετραήμερο άνοιγμα σε 98 αίθουσες πανελλαδικά & 119.271 συνολικά την πρώτη εβδομάδα τους). Ακριβώς 3 χρόνια μετά τέλη Απριλίου, το «Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» έκοψε 94.250 εισιτήρια το τετραήμερο της πρεμιέρας του σε 169 αίθουσες και 161.375 συνολικά την πρώτη εβδομάδα.

Τέλος πέρυσι την ίδια εποχή, το τρίτο κεφάλαιο, «Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας», ξεκίνησε εντυπωσιακά με 150.496 εισιτήρια σε 207 αίθουσες σε πενθήμερο άνοιγμα (συμπεριλαμβανομένων των previews της Τετάρτης) και ολοκλήρωσε την πρώτη του εβδομάδα με 200.000 σχεδόν θεατές.

Εκτιμάται η ταινία «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» πως θ’ ολοκληρώσει την πορεία της με περισσότερα από μισό εκατομμύριο εισιτήρια (μπορεί και πολύ παραπάνω) και αν όντως γίνει αυτό, τα ελληνικά κινηματογραφικά ταμεία θα μετρούν τη μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία από το 2015 και το «Spectre» του Τζέιμς Μποντ των 483.098 εισιτηρίων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture