Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτιά του Γυμνασίου Φαρρών με το ηλιακό αυτοκίνητο στο Ecomobility 2019

Πρωτιά του Γυμνασίου Φαρρών με το ηλιακό...

Η ομάδα των οκτώ μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου κατασκεύασε ένα «Ηλιακό Αυτοκίνητο»

Σε μια κατάμεστη αίθουσακαι σε εορταστική ατμόσφαιρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών στην Αθήνα, εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, ταξίδεψαν για να γιορτάσουν την κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2018-2019. Από τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθουτο Γυμνάσιο Φαρρών, όπως κάθε χρόνο συμμετείχε με εργασία του μαζί με άλλα Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα των οκτώ μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου κατασκεύασε ένα «Ηλιακό Αυτοκίνητο» το οποίο και παρουσίασε στην εκδήλωση που έγινε στις 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Φαρρών, παρουσία της Κριτικής Επιτροπής του Ecocity, του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, γονέων, μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Το Γυμνάσιο Φαρρών με το «Ηλιακό Αυτοκίνητο», το οποίο κινήθηκε κανονικά με την ενέργεια της  ηλιακής πλακέτας,οδήγησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μία μαθήτρια μπροστά στον κοινό τιμήθηκε με «Ειδικό Βραβείο Κατασκευής», κερδίζοντας ως έπαθλο τη φιλοξενία των μαθητών για μία εβδομάδα τον Αύγουστο στην κατασκήνωση «Εco-camp» στη Ροδέα Καλαβρύτων.

Επίσης με τραγούδι που τους στίχους έγραψαν οι μαθητές με τίτλο «Αναγκαία η αλλαγή» κέρδισαν το 2ο Βραβείο τραγουδιού.

Ο Δήμος Ερυμάνθου στηρίζοντας κάθε χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων του, διέθεσε τα χρήματα για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών και των μαθητών, γονέων καθώς και της υποστηρικτικής ομάδας με λεωφορείο στην Αθήνα για την τελετή Βράβευσης.

Ο Δήμαρχος κ. Θάνος Καρπής συνεχάρη το Δ/ντή του ΓυμνασίουΦαρρών κ. Κωνσταντίνο Τσιμά, τους εκπαιδευτικούς Αγγελική Μπολάνη καιΔιονύση Δρακόπουλοκαι ιδιαίτερα τους μαθητές της ομάδας συμμετοχής:Μαρία Ζιάζιου, Ιωάννα Κακούρη, Αθηνά Καλανδράκη, Αδαμαντία Κοσμά, Παναγιώτη Κοσμά, Σοφία Κουβοπούλου, Ιωάννα Παπακώστα, Βασίλη Παπαναστασόπουλο. Τόνισεεπίσης ότι«ο Δήμος Ερυμάνθου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι οι μαθητές που αποτελούν το μέλλον του τόπου, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα στην οικολογική μετακίνηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις