Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην Ευαγγελίστρια για την Αποκαθήλωση & τον Επιτάφιο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Πάτρα: Στην Ευαγγελίστρια για την Αποκαθ...

Στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου την Μ. Παρασκευή ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος θα βρίσκεται την Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 το πρωί για την Ακολουθία των Ωρών και της Αποκαθήλωσης του άχραντος σώματος του Ιησού Χριστού, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στην Ευαγγελίστρια ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και στις 19.00 το απόγευμα για την ιερά ακολουθία τοῦ Ἐπιταφίου και την περιφορά κατόπιν.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα είναι τόσο το πρωί για την Αποκαθήλωση όσο και το απόγευμα για τον Επιτάφιο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου (η διαδρομή που ακολουθεί η ενορία του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου είθισται να είναι: οδός Αγ. Ανδρέου, Γούναρη, Μαιζώνος, Παπαφλέσσα και από την Ευμήλου επιστροφή στο ναό).

Το Μεγάλο Σάββατο 27/4/2019 το πρωί για τη Θεία Λειτουργία και πρώτη Ανάσταση ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται και θα χοροστατήσει στον Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν.

Στις 21.00 θα είναι στην Ὑποδοχή τοῦ Ἁγίου Φωτός εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, Ἐπισκοπείου Πατρῶν και ακολούθως για την τελετή της Αναστάσεως και την Ἀναστάσιμο Θεία Λειτουργία, στόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἀνδρέου Πατρῶν.

Αντίστοιχα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία λειτουργία και πρώτη ανάσταση στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία κάτω από το Γηροκομειό και το βράδυ θα προεξάρχει στην Αναστάσιμο Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια.

Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019 είθισται στις 18.00 το απόγευμα στο ναό του Αγίου Ανδρέου να τελείται ο Εσπερινός της Αγάπης όπου και θα συγχοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος πλαισιωμένοι από πλήθος ιερέων. Όσο για τη Δευτέρα του Πάσχα 29/4 που είναι η εορτή του Αγ. Γεωργίου ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα και ο κ. Χρύσανθος στον επίσης πανηγυρίζοντα ναό του Αγ. Γεωργίου Ρίου. Την Τρίτη του Πάσχα γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ πλάι στο ναό Αγίου Νεκταρίου και την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα θα γίνει παράκληση και λιτανεία και το πρωί της Τρίτης πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις