Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν τον καλό, θέλουν να είσαι πολύ καλός

Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν τον καλό, θέλ...

Του Στέλιου Ταταράκη

Όλοι μπορούμε να πούμε πως είμαστε καλοί. Πάνω - κάτω οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το ίδιο επίπεδο γνώσης το οποίο το έχουμε αποκτήσει με την κοινή μας πορεία στο σχολικό χώρο και στο πανεπιστήμιο.

Ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η διαφορά έρχεται όταν πάμε ένα σκαλί πάνω από το πλήθος, και για να γίνει αυτό χρειάζεται εκτός από τις γνώσεις να έχουμε και δεξιότητες ώστε να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε.

Όλοι είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε, η διαφορά που θα μας κάνει ξεχωριστούς είναι να αναπτύξουμε αυτό το χαρακτηριστικό στο οποίο είμαστε ξεχωριστοί, γιατί ο κάθε ένας μας έχει κάτι το ξεχωριστό.

Οι επιχειρήσεις, αν το εστιάσουμε στον εργασιακό χώρο δεν ζητάνε απλά να είμαστε καλοί, ζητάνε να είμαστε στο πάνω σκαλί, δηλαδή πολύ καλοί. Έχει περάσει η εποχή στην οποία απλώς χρειαζόμασταν την γνώση. Τα πράγματα αλλάζουν και έχουν αλλάξει τόσο γρήγορα που εάν περιμένουμε και περιοριζόμαστε πάνω στη γνώση, θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο τον οποίο θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε κάπου αλλού ώστε να αναπτύξουμε τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μας.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να ανέβουμε επίπεδο, είναι να μη κοιτάμε μονόπλευρα τη γνώση από το πανεπιστήμιο ή το πτυχίο που θα πάρουμε ή ένα μεταπτυχιακό που θα κάνουμε. Αυτά τα κάνουν οι περισσότεροι. Χρειάζεται να μεγαλώσουμε το εύρος της όρασης μας, να κάνουμε το διαφορετικό, να διαβάσουμε κάτι το διαφορετικό, να πούμε κάτι το διαφορετικό ακόμα και να συμπεριφερθούμε με διαφορετικό τρόπο ώστε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτή η δράση θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να μάθουμε τον εαυτό μας και πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε πως τα έχουμε και πως σε αυτά είμαστε τόσο καλοί.

Με δράση και πίστη θα μπορέσουμε να εξελίξουμε τον εαυτό μας για να μπορεί να απόκτηση και άλλες δυνατότητες. Δεν γνωρίζουμε από πριν σε τι είμαστε καλοί και σε τι όχι, για να τα μάθουμε θα πρέπει να δοκιμάσουμε. Σε κάθε ηλικία μπορούμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα για τον εαυτό μας. Η γνώση δεν σταματάει, συνέχεια εξελίσσεται και αλλάζει.

Οι νέοι χτίζουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας. Αυτά τα θεμέλια θα γίνουν γερά μόνο όταν αφιερώσουμε χρόνο που έχουμε για να τον.

Είναι κρίμα να έχουμε χρόνο και να τον αφήνουμε να περνάει σαν το νερό χωρίς να τον εκμεταλλευόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε το μέλλον μας. Εάν δεν ξέρεις τι σου αρέσει και που είσαι καλός, τότε δεν θα ξέρεις και τι να επιλέξεις να κάνεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις