Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα για την ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα για την ταιν...

Το φιλμ διαδραματίζεται το 1821 - Στην παραγωγοί Ελληνοαμερικανοί ομογενείς

Η εταιρεία διανομής Odeon πραγματοποίησε τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 την πολυαναμενόμενη ειδική προβολή της ταινίας «Οι Βράχοι της Ελευθερίας - Cliffs of freedom» στα Odeon Starcity στην Αθήνα που κατακλύστηκαν από εκλεκτούς καλεσμένους που απόλαυσαν πρώτοι το ιστορικό δράμα που τιμά την Ελλάδα παγκοσμίως. Η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» που έχει εμπνευστεί το θέμα της από την περίοδο της επανάστασης του 1821, έλαβε διθυραμβικά σχόλια και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά έδωσε η παρουσία πρωταγωνιστών της ταινίας που ταξίδεψαν από την Αμερική ειδικά για την ειδική προβολή, όπως οι Γιαν Ουντίν, Σάιμον Κασσιανίδης, Ντίνο Κέλλυ ενώ παρών ήταν και ο σκηνοθέτης Βαν Λινγκ.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του θεάματος. Ανάμεσα τους ήσαν: ο Πρίγκιπας Νικόλαος και οι Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, Ζήνα Κουτσελίνη, Πέτρος Πολυχρονίδης, Δημήτρης Σκουλός, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Κώστας Στεφανής, Ελένη Τσαγκά, Κατερίνα Παπαναγοπούλου, Μαριλού Ρεπαπή, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Τζώρτζια Γεωργίου, Γιώργος Κρικοριάν, Άντζελα Τίκη, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, Λάμπρος Βακιάρος καθώς και οι Χρήστος Φερεντίνος, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Κώστας Τσουρός, Φωτεινή Πετρογιάννη, Τίνα Μεσσαροπούλου και πολλοί άλλοι.

Το «παρών» έδωσαν και μέλη του ιδρύματος Prince’s Trust, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, το οποίο έχει βοηθήσει περισσότερους από 850.000 νέους από το 1976 και στηρίζει πάνω από 100 ακόμα κάθε μέρα με θεαματικά αποτελέσματα! Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου στους Ελληνικούς κινηματογράφους ενώ παίζεται ήδη στις ΗΠΑ. Αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Λίγα λόγια για την ταινία

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821.

Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της.

Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική  αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

*Ο Γιαν Ουντίν που υποδύεται τον Οθωμανό συνταγματάρχη οπαδό της διπλωματίας Ταρίκ, είναι γεννημένος στην Αγγλία με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Ο Ουντίν είναι γνωστός για το ρόλο του στη σαπουνόπερα του BBC «EastEnders». Σε ηλικία 19 ετών, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε για να γίνει ηθοποιός στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης.

Εκτός από τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές όπως η ιατρική σειρά «Casualty», η ιατρική σειρά «The Bill» και η δικαστική σειρά «Injustice», ο Ουντίν συμμετείχε στην ταινία «Boogie Woogie» (2009), συμπληρώνοντας ένα καστ ηθοποιών αποτελούμενο από τους Γκίλιαν Άρμστρονγκ, Άλαν Κάμινγκ και Κρίστοφερ Λι. Το 2011, εμφανίστηκε και στην βρετανική ταινία δράσης «Shank» και επίσης πρωταγωνίστησε στην επική πολεμική ταινία «Το Χτύπημα του Γερακιού» του σκηνοθέτη Ζαν Ζαν Ανό. Πιο πρόσφατα, ο Ουντίν συμμετείχε με τους Γκάμπριελ Μπερν και Χάρβει Καϊτέλ στο θρίλερ «Lies We Tell» (2018).

Ο Ντίνο Κέλλυ υποδύεται στο φιλμ τον δυνατό και επαναστάτη ξάδερφο της Άννας Χριστίνας, Βαγγέλη.  Ο Κέλλυ, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών, είναι ίσως πιο γνωστός για το ρόλο του Goliath στην επιτυχημένη αγγλική εγκληματική σειρά «Peaky Blinders» στη σεζόν του 2017. Στις πρόσθετες τηλεοπτικές επιτυχίες του συγκαταλέγονται οι ρόλοι του στο μακροχρόνιο εγκληματικό δράμα «Silent Witness» (1996-2018) και στη νορβηγική δραματική σειρά «Heimbane» (2018). Πιο πρόσφατα, ο Κέλλυ εμφανίστηκε στο πλευρό του Ίαν ΜακΚέλεν και της Έλεν Μίρεν στο θρίλερ «The Good Liar» (2019) της Warner Brothers υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μπιλ Κόρντον.

Ο Σάιμον Κασσιανίδης ενσαρκώνει τον Έλληνα επαναστάτη, αρχηγό στρατοπέδου και σφοδρό υπέρμαχο της ελευθερίας Γρηγόρη. Γεννημένος στο Λονδίνο με ελληνική καταγωγή, ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Κασσιανίδη ήταν δίπλα στον Ντάνιελ Γκρεγκ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «A Quantum of Solace» (2008).

Εκτός από έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στην επιτυχημένη σειρά του ABC «Agents of S.H.I.E.L.D» από το 2014 έως το 2017, ο Κασσιανίδης εμφανίστηκε στο εγκληματικό δράμα «Criminal Minds: Beyond Borders» του CBS το 2017. Πιο πρόσφατα, πρωταγωνίστησε δίπλα στις Ροζάριο Ντόνσον και Κάθριν Χάιγκλ στο θρίλερ «Unforgettable» (2017) της Warner Brothers.

Ο σκηνοθέτης και συν-συγγραφέας Βαν Λινγκ είναι απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου USC. Αφού κέρδισε την προσοχή της παραγωγού Γκέιλ Αν Χερντ και του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, αφιέρωσε 8 χρόνια λαμβάνοντας «μεταπτυχιακή εκπαίδευση» δίπλα στον Κάμερον, τόσο στα σκηνικά όσο και στα παρασκήνια ταινιών, όπως η «Άβυσσος» και ο «Εξολοθρευτής 2», όπου μπόρεσε να εστιάσει στην αγάπη του για την κινηματογράφηση, την αφήγηση και τα οπτικά εφέ στο ξεκίνημα της επανάστασης του ψηφιακού κινηματογράφου.

Αφού ένωσε τις δυνάμεις του με την επί μακρόν παραγωγό και συνεργάτη του Κέισι Κάνον, ο Λινγκ αφιέρωσε άλλη μία δεκαετία δημιουργώντας οπτικά εφέ και γραφικά στον υπολογιστή για ταινίες από τον «Τιτανικό», τους «Στρατιώτες του Σύμπαντος» και τον «Τυφώνα» μέχρι τον «Δρ. Dolittle», «Όχι άλλη χαζοαμερικάνικη ταινία» και πολλές ακόμα, ενώ ξεκίνησε να δικτυώνεται στον τομέα δημιουργίας δίσκων λέιζερ, DVD και στη συνέχεια Blu-ray, όπου έγινε ένας από τους πρωτοπόρους στα ειδικά χαρακτηριστικά και καινοτόμα μενού, κερδίζοντας πολλαπλά βραβεία για τις Ειδικές Εκδόσεις ταινιών όπως «Άβυσσος», «T2», «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και τις πρώτες έξι ταινίες «Star Wars» σε DVD. Αφού πρόσθεσε στο βιογραφικό του τη δημιουργία εφέ/γραφικών για την τηλεόραση (Σειρά «John Adams» της HBO και «The Walking Dead» της AMC»), τρέιλερ (δημιουργία διάφορων γνωστών τρέιλερ THX που προβάλλονται στους κινηματογράφους) και θεαμάτων για θεματικά πάρκα («Star Tours: the Adventures Continue» της Ντίσνεϊ), ο Λινγκ τελικά μπόρεσε να συνδυάσει τις συγγραφικές και οπτικοακουστικές του δεξιότητες κάνοντας το συγγραφικό και σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία μεγάλου μήκους «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» για την Aegean Entertainment.

Όταν δεν εργάζεται σε νέα ψυχαγωγικά έργα, ο Λινγκ εργάζεται τόσο στο Συμβούλιο του Λος Άντζελες για το Σύλλογο Οπτικών Εφέ όσο και ως ενεργό μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και είναι γνωστός για την επεξεργασία εμπνευσμένων οπτικών εφέ για αμφότερους τους οργανισμούς.

Οι φωτ. είναι Panoulis Photography.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture