Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αφρικανική σκόνη κάλυψε την Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η αφρικανική σκόνη κάλυψε την Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η σκόνη θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι το Μ. Σάββατο

Αποπνικτική είναι από το πρωί της Μ. Τετάρτης η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, καθώς η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει την πόλη. Η μεταφορά της σκόνης οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Λιβύης, λόγω του συνδυασμού των χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί στην ανύψωση μεγάλης ποσότητας σκόνης και τη μεταφορά της προς τη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρώπης, με συνέπεια να μειώνουν την ορατότητα κυρίως στη Νότια Ελλάδα, αλλά να προκαλούν και λασποβροχές.

Στο μεταξύ, ξεπέρασε τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία στη χώρα μας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στην Πελοπόννησο. Την Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Κυπαρισσία (25,9), στην Αμαλιάδα (25,1), στη Ζαχάρω Ηλείας (24,8), στο Βαρθολομιό (24,7), και στην Ηγουμενίτσα (24,7).

Η σκόνη θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι το Μ. Σάββατο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις