Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα Πάθη του Χριστού στην τηλεόραση! Οι θρησκευτικές ταινίες της Μ. Εβδομάδας

Τα Πάθη του Χριστού στην τηλεόραση!  Οι ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο κλίμα των ημερών

Στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας μας βάζουν με τα προγράμματα τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Άλλωστε είναι αλήθεια ότι τα Πάθη του Χριστού και ο Χριστιανισμός ενέπνευσαν τους δημιουργούς στην μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη.

Τα Πάθη του Χριστού στην μικρή και την μεγάλη οθόνη

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι που το 1977 παρουσίασε τον «Ιησού από την Ναζαρέτ. Η μίνι σειρά προβάλλεται κάθε χρόνο με τον συγκλονιστικό Robert Powell στον ρόλο του Ιησού. Η εμβληματική σειρά παραμένει διαχρονική ενώ όσες φορές κι αν την παρακολουθήσει κανείς ανακαλύπτει νέα νοήματα.

Οι θρησκευτικές σειρές και ταινίες στην τηλεόραση την Μ. Εβδομάδα.

Από την Μ. Τετάρτη και καθημερινά ο Ant1 προβάλει τον «Ιησού από την Ναζαρέτ» στις 20:45

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth, 1977)

Τι να πρωτογράψει κανείς για την εμβληματική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Robert Powell. Πολλοί από εμάς μπορεί να την έχουμε παρακολουθήσει πάνω από 2-3 φορές, μιας και εδώ και πολλά χρόνια προβάλλεται ανελλιπώς στην Ελληνική τηλεόραση.

Εδώ και πολλά χρόνια προβάλλεται ανελλιπώς στην Ελληνική τηλεόραση

 

Η αριστουργηματική αυτή παραγωγή του 1977 παραμένει διαχρονική τόσο για την δυναμική και μελετημένη παρουσίαση της διδασκαλίας και δράσης του Ιησού Χριστού όσο και για την άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών του στη Γη.

Πρωταγωνιστούν: Robert Powell, Ian McShane, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Olivia Hussey, Anne Bancroft, Claudia Cardinale, James Farentino, Ernest Borgnine

Από την Μ. Τετάρτη και καθημερινά ο Ant1 προβάλει την «Βίβλο»  στις 23:00

Η Βίβλος (The Bible, 2013)

Ο τίτλος της σειράς παραπέμπει στις αφηγήσεις της Βίβλου, δηλαδή στις ιστορίες που αναφέρονται στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Η σειρά ξεκινά με την Γένεση του κόσμου από το Θεού και τις ιστορίες των Νώε, Σολομώντα, Δαυίδ και καταλήγει στη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Η σειρά προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε ιστορίες με αλληγορικό και ιστορικό ενδιαφέρον

 

Η σειρά προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε ιστορίες με αλληγορικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας δώσει την ώθηση να ασχοληθούμε με το βαθύτερο μήνυμα των ιστοριών και όχι την επιφάνειά τους.

Πρωταγωνιστούν: Robert Powell (αφηγητής), Diogo Morgado, Darwin Shaw, Jake Canuso

Μ. Πέμπτη

ΣΚΑΙ 22:30 ( και Μ. Παρασκευή στις 00:30)

Τα Πάθη του Χριστού (The Passion of the Christ, 2004)

Η αμερικανική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον. Είναι επική δραματική ταινία με θέμα τα Πάθη του Ιησού Χριστού, με τον Τζιμ Καβίζελστον ομώνυμο ρόλο. Βασίζεται κυρίως στα 4 Ευαγγέλια και επιπροσθέτως σε άλλα θρησκευτικά κείμενα.

Η ταινία καλύπτει βασικά τις τελευταίες 12 ώρες της ζωής του Ιησού

 

Η ταινία καλύπτει βασικά τις τελευταίες 12 ώρες της ζωής του Ιησού, αρχίζοντας με την προσευχή στον κήπο στη Γεθσημανή, την αγρυπνία και τη θλίψη της Παναγίας, και τελειώνοντας με μία σύντομη περιγραφή της Αναστάσεως. Αξιοσημείωτες εικόνες της ταινίας ωστόσο αποτελούν και κάποιες αναδρομές στη ζωή του Χριστού ως παιδιού και ως νέου με τη Μητέρα του, της επί του Όρους ομιλίας, του Χριστού να διδάσκει τους Δώδεκα Αποστόλους και του Μυστικού Δείπνου. Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία και οι διάλογοί της είναι αποκλειστικά στην ανακατασκευασμένη αραμαϊκή γλώσσα, στη δημώδη εβραϊκή και στη λατινική, οπότε σε όλες τις χώρες προβάλλεται με υπότιτλους ή μεταγλωττισμένη.

Η ταινία υπήρξε αμφιλεγόμενη και δέχθηκε ανάμικτες κριτικές, με ορισμένες να βρίσκουν την ακραία βία της υπερβολική και αποπροσανατολιστική, ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί ότι έμμεσα προάγει τον αντισημιτισμό.

Πάντως η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με έσοδα 612 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από την προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες. Τα Πάθη του Χριστού υπήρξαν η ταινία με χαρακτηρισμό R (Restricted - ακατάλληλη για ανήλικους) με τα μεγαλύτερα έσοδα στις ΗΠΑ στην ιστορία. Το 2005 ήταν υποψήφια για τρία Βραβεία «Όσκαρ» (φωτογραφίας, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής και μακιγιάζ).

«Βαραββάς»

ΣΚΑΙ - 02:45 (και Μ. Παρασκευή την ίδια ώρα)

Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ` έναν από τους δύο κατάδικους και η επιλογή του πλήθους είναι ο ληστής Βαραββάς.

Ο Ιησούς θα αναστηθεί, ο Βαραββάς θα ζήσει μια πολύ δύσκολη συνέχεια, μέχρι να βρει τη λύτρωση

 

Ενώ, όμως, ο Ιησούς θα αναστηθεί, ο Βαραββάς θα ζήσει μια πολύ δύσκολη συνέχεια, μέχρι να βρει τη λύτρωση.

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Χάρρυ Άντριους, Τζακ Πάλανς, Σιλβάνα Μανγκάνο, κ.ά. Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Φλάισερ

Μ. Παρασκευή

 

Ο Υιός του Θεού  (Son of God, 2014)

OPEN -23:00

Η ιστορία της ζωής του Ιησού από την ταπεινή γέννησή Του μέχρι τις διδασκαλίες την Σταύρωση και την Ανάσταση Του.

Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Σπένσερ με τους Ντιόγκο Μοργκάντο, Έιμπερ Ρόουζ Ρέβαχ, Σεμπάστιαν Ναπ, Πολ Νοπς, Ντάρσι, Ντέιβιντ Ρίντοθλ, Γκάρι Όλιβερ, Γουίλιαμ Χιούστον

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight