Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γι...

H οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500 άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το AΜΑQ.
H οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500 άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το AΜΑQ.

H οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.

 

Δύο αδέλφια από την Σρι Λάνκα, μουσουλμάνοι, περιλαμβάνονται στους καμικάζι και έπαιξαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις που σκότωσαν περισσότερους από 320 ανθρώπους την Κυριακή του Πάσχα στην χώρα, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Δύο αδέλφια, νεαροί ισλαμιστές και παιδιά πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών, σε ρόλο κλειδί στις επιθέσεις

Οι δύο αδελφοί, ηλικίας 20 και 30 ετών, ήταν από εύπορη οικογένεια και παιδιά πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τους, που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, λειτουργούσαν έναν οικογενειακό «τρομοκρατικό πυρήνα» και έπαιζαν ρόλο-κλειδί στους κόλπους της ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheeth Jama'ath (NTJ), στην οποία οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν εστιάσει τις έρευνες.

Ωστόσο, η αστυνομία αγνοεί προς το παρόν αν οι επιθέσεις προέρχονται από έναν και μόνο πυρήνα ή από χωριστές, συντονισμένες μεταξύ τους, ομάδες. Κατά συνέπεια, προς το παρόν οι αρχές αγνοούν εάν οι δύο αδελφοί βρίσκονταν σε επαφή με άλλους καμικάζι.

Το Σάββατο, τα δύο αδέλφια νοίκιασαν από ένα δωμάτιο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία του Κολόμπο, στο Cinnamon Grand και στο Shangri-La. Ανατινάχθηκαν ο καθένας στο ξενοδοχείο του το επόμενο πρωί στον μπουφέ του πρωινού, σχεδόν την ίδια στιγμή.

Ενα ακόμη πολυτελές ξενοδοχείο βρισκόταν στην μακάβρια λίστα των στόχων της σφαγής την Κυριακή του Πάσχα. Ο υποψήφιος καμικάζι είχε νοικιάσει εκεί δωμάτιο την παραμονή. Αλλά όταν το επόμενο πρωί κατέβηκε στον μπουφέ του πρωινού, ο παγιδευμένος με εκρηκτικά σάκος του δεν ανατινάχθηκε για άγνωστο λόγο.

«Οταν έγινε η έκρηξη στο Shangri-La, αυτός ο άνθρωπος αναχώρησε εσπευσμένα από το ξενοδοχείο του...τα ίχνη του οδήγησαν σε μοτέλ έξω από το Κολόμπο», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας, που δεν κατονομάσθηκε γιατί δεν είχε άδεια για δημόσιες δηλώσεις για το θέμα.

Περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο προάστιο της Ντεχιβάλα, ο ύποπτος ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας δύο περαστικούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις