Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΑΠΟ "ΝΤΑΜΠΟ" ΜΕΧΡΙ "ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΛΙΝΚ"

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Α...

Πολλές οι επιλογές αυτές τις μέρες για τους μικρούς μας φίλους

Καθότι διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα με το Πάσχα προ των πυλών και με τα παιδιά να μην έχουν σχολείο για δύο εβδομάδες, λογικό είναι να είναι αρκετές και οι ταινίες που απευθύνονται στο παιδικό κοινό στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές τις μέρες λοιπόν οι επιλογές είναι αρκετές για όσους θέλουν να πάνε έως τα Odeon Veso Mare και ν’ απολαύσουν με τα παιδιά τους κάποια από τις ταινίες που προβάλλονται.

Η πιο νέα ταινία από τα παιδικά – οικογενειακά φιλμ των ημερών είναι ο χαριτωμένος «Ευγενικός κύριος Λινκ - Missing Link» σε σκηνοθεσία Κρις Μπάτλερ που βγήκε και στις ΗΠΑ και έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 13 εκατομμύρια δολάρια ενώ στις Ελληνικές αίθουσες ξεκίνησε συμπαθητικά με πάνω από 6.000 εισιτήρια. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό φιλμ φτιαγμένο με την τεχνική stop motion animation από το στούντιο Laika με κεντρικό ήρωα ένα αρχέγονο πλάσμα, κάτι μεταξύ γέτι και μεγαλόσωμου πιθήκου.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται ηθοποιοί όπως ο Αυστραλός σταρ Χιου Τζάκμαν, η Ζόι Σαλντάνα και ο Ελληνοκαναδός κωμικός ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και τις φωνές τους έχουν δανείσει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Αντιγόνη Ψυχράμη και ο Κωστής Μαραβέγιας.

Το «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 3» σε σκηνοθεσία Dean DeBlois που πλησιάζει ήδη τα 70.000 εισιτήρια στη χώρα μας και τα 515 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς (από αυτά τα 160 εκατ. προέρχονται από την προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ) προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και σε 3d, με τις φωνές των ηθοποιών: Βαγγέλη Ευαγγέλου, Ηρώς Μπέζου, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Γιώτας Μηλίτση, Πάνου Καλοφωλιά, Φώτη Πετρίδη, κ.α. Διάρκεια: 104 λεπτά.

Όπως γράφτηκε η ταινία αυτή του επιτυχημένου παιδικού franchise (διανομή από την Tulip Entertainment) είναι μία παιδική αλληγορία για το «Πώς να εκπαιδεύσετε την ενηλικίωσή σας». Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Gerard Butler, Τζόνα Χιλ, κ.α.

Συνεχίζεται και η προβολή του Αμερικανοισπανικού φιλμ animation «Το Πάρκο των Θαυμάτων - Wonder Park» του Τζος Απελμπάουμ που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις.

Μία παιδική ταινία για το λούνα παρκ των ονείρων σας που τολμά να αγγίξει «ενήλικα» θέματα έστω και χωρίς να τολμά μέχρι το φινάλε, όπως απεφάνθη το flix.gr. Η ταινία που προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, θυμίζει πάντως σε κάποια σημεία το επιτυχημένο φιλμ της Ντίσνει «Τα μυαλά που κουβαλάς» όπως γράφτηκε.

Διάρκεια: 85 λεπτά

Διανομή: Odeon.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια δάνεισαν τις φωνές τους ηθοποιοί όπως η Τζένιφερ Γκάρνερ, η Μίλα Κούνις και ο Μάθιου Μπρόντερικ ενώ στην ελληνική μεταγλώττιση συμμετείχαν οι Γιώργος Λιανός, Φώτης Πετρίδης, Άριελ Κωνσταντινίδη, κ.α.

Μία ακόμη ιδανική Πασχαλινή παιδική σινε-επιλογή είναι «Το Σκυλάκι της Βασίλισσας - The Queen's Corgi» του Βέλγου Μπεν Στάσεν. Από τον δημιουργό του «O Γιος του Μεγαλοπατούσα», το νέο αυτό αστείο φιλμ είναι ένα animation που επιχειρεί να απευθυνθεί με το χιούμορ του όχι μόνο στο παραδοσιακά παιδικό κοινό αλλά και στους ενήλικες.

Ο μικρούτσικος Ρεξ, δώρο από τον βασιλικό σύζυγο, Φίλιπ, στην βασίλισσα της Αγγλίας είναι σκανταλιάρης, κακομαθημένος και αλαζόνας. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, της Πρώτης Κυρίας, Μελάνια και της δικής τους, κακομαθημένης και άτακτης σκυλίτσας, ένα άλλο σκυλάκι του Μπάκιγχαμ θα παρασύρει τον Ρεξ στον «έξω κόσμο». Το κουτάβι θα παγιδευτεί σ' ένα αμφίβολο καταφύγιο σκύλων, θα πάρει μέρος σε κυνομαχίες και θα μάθει, με τη βοήθεια των νέων του, ημίαιμων φίλων τη σημασία της αντίστασης στην καταπίεση και της ομαδικότητας.

Η σκηνοθεσία στην ελληνική μεταγλώττιση είναι της Σοφίας Παναηλίδου. «Το Σκυλάκι της Βασίλισσας - The Queen's Corgi» έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα τα 60.000 εισιτήρια.

Στην Πάτρα παίζεται και το «Dumbo – Ντάμπο» της Ντίσνει, η live action εκδοχή της παλιάς ταινίας κινουμένων σχεδίων με ήρωα ένα ελεφαντάκι του τσίρκο με μεγάλα αυτιά που το κάνουν να πετά! Η καλοφτιαγμένη νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον αρέσει και έχει πια φτάσει τα 90.000 εισιτήρια πανελλαδικά & τα 308 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από τα οποία τα 102 είναι από την προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ. Παίζουν οι Κόλιν Φάρελ, Ντάνι Ντε Βίτο, Εύα Γκριν, Μάικλ Κίτον, κ.α.

Σε πιο μεγάλα παιδιά και σε εφήβους απευθύνεται και ο χαριτωμένος & πλακατζής υπερήρωας της DC Comics, «Shazam» με τον συμπαθή Ζάκαρι Λέβι του τηλεοπτικού "Chuck", σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντεμπεργκ που ήδη έχει φτάσει τα 60.000 εισιτήρια πανελλαδικά και στο εξωτερικό πηγαίνει επίσης θαυμάσια με 325 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις (τα 122 στις ΗΠΑ).

Τέλος στις Αθηναικές αίθουσες βγήκε από την περασμένη Πέμπτη και το γερμανοβελγικό καρτούν «Μάρνι, Μια Τρελή Συμμορία» όπου βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των αδελφών Γκριμ για μια κάπως υπερβολικά παιδική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με τις φωνές των: Νίκης Γρανά, Θάνου Λέκκα, Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστα Αποστολίδη.

Διάρκεια: 92 λεπτά

Διανομή: Rosebud 21 / Seven Films.

Το «Μάρνι, Μια Τρελή Συμμορία» ενδεχομένως να έρθει και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture