Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Κουτρουμάνης: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το «μαύρο» - «άσπρο»

Γιώργος Κουτρουμάνης: Ο Αλέξης Τσίπρας έ...

Σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης των Ορκωτών Λογιστών της ΝΔ Γιώργος Κουτρουμάνης επισημαίνει:

Με μια ομιλία έντονου προεκλογικού χαρακτήρα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε (και) από την Πάτρα να εξωραΐσει τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία ως το αναπόδραστο αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής του.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στο γεγονός ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει πετύχει την εκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από το τούνελ μιας πολύχρονης κρίσης.

Ως εκ τούτου, δεν μίλησε για:

*Τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που υπολείπονται ακόμη και των πιο αισιόδοξων κυβερνητικών προβλέψεων.

*Τη διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

*Τη συνέχιση με αμείωτους ρυθμούς της φυγής των νέων μας σε χώρες του εξωτερικού για αναζήτηση εργασίας, του λεγόμενου brain drain.

*Την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και την κατακόρυφη αύξηση της κατ’ εξοχήν κοινωνικά άδικης φορολογίας, της έμμεσης, απόρροια της οποίας είναι και το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη.

*Τη μη προσέλκυση επενδύσεων και το «πάγωμα» μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως αυτό του Ελληνικού.

*Τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται να επιβιώσουν επαγγελματικές τάξεις της ελεύθερης οικονομίας, εξαιτίας ακριβώς της εξοντωτικής φορολογίας και των δυσβάστακτων ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, τις οποίες μας υπενθύμισε εμφατικά και η πρόσφατη κινητοποίηση των επιχειρήσεων της εστίασης.

*Την καθήλωση του πρωτογενούς τομέα, με το παραγωγικό κόστος για τους αγρότες να είναι δυσβάστακτο και  να υποχρεώνονται εξαιτίας αυτού να εγκαταλείπουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

Γι’ αυτά και πολλά άλλα, δεν ανέφερε λέξη ο πρωθυπουργός.

Δεν μας είπε τίποτα για τα μεγάλα έργα της περιοχής μας που εξακολουθούν να καρκινοβατούν , όπως τo φράγμα Πείρου - Παραπείρου και τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου -Τσακώνα, η εκτέλεση του οποίου επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια καθυστέρησε, μόνο και μόνο για να ανατεθούν τμήματα της στον εκλεκτό εργολάβο της κυβέρνησης, τον κ. Καλογρίτσα, κουμπάρο του κ. Σπίρτζη .

Εξάλλου, για τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι των Πατρών, ένα πολύπαθο έργο για το οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη μελέτη , ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, περιορίστηκε για μια ακόμη φορά σε αόριστες υποσχέσεις .

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για το ξεπούλημα επί διακυβέρνησης της Αριστεράς και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μας στα ξένα FUNDS , με αποτέλεσμα σήμερα η ακίνητη περιουσία των άτυχων κόκκινων δανειοληπτών να είναι υποθηκευμένη στα ξένα οικονομικά συμφέροντα .

Και οσονούπο έπονται  κατασχέσεις μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που είναι και αυτό ένα «δώρο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών.

Δεν μας είπε τίποτα για τη δέσμευση, επί της πρωθυπουργίας του, έναντι των δανειστών, για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2060. Και φυσικά δεν είπε λέξη για την εκχώρηση της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας μας στους δανειστές για 99 ολόκληρα χρόνια , εθνική υποχώρηση που οι δύο προηγούμενοι πρωθυπουργοί, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν διανοήθηκαν να αποδεχτούν, παρότι τους ζητήθηκε από τους δανειστές .

Ο Αλέξης Τσίπρας κυβερνά τη χώρα επί τεσσεράμισι ολόκληρα συνεχόμενα χρόνια και είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής περιόδου.

Στις εκλογές που έρχονται δεν θα κριθεί από τα λόγια του, όπως τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, τα οποία δυστυχώς έχουν οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση και σε οικονομική εξαθλίωση την κοινωνία μας ,τη δε χώρα μας σε σημαντικές δεσμεύσεις έναντι των δανειστών για πολλές δεκαετίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις