Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκη Τζαβέλα από την Πάτρα: Το προσφυγικό αποτρέπει τους επενδυτές για το λιμάνι

Νίκη Τζαβέλα από την Πάτρα:  Το προσφυγι...

Τι είπε η ευρωβουλευτής

«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, οι επιλογές μας τόσο σε κόμματα, όσο και σε πρόσωπα, θα αποτυπώσουν δυο πράγματα: Την πολιτική μας ωριμότητα με κριτήριο το αν μάθαμε από τα λάθη μας ή όχι και την εθνική μας αντοχή με κριτήριο το αν σκοπεύουμε να δώσουμε τις σωστές μάχες γα την πατρίδα μας ή όχι».

Αυτό τόνισε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας. Η Νίκη Τζαβέλα, έκανε και έναν μικρό απολογισμό της πρόσφατης θητείας της στην Ευρωβουλή: «Προσωπικά δούλεψα στον τομέα των Ενεργειακών, εκεί όπου πετύχαμε μεγάλες νίκες, κινούμενοι πάντοτε με εθνική ατζέντα. Η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, ήταν ότι κατοχύρωσα τα ενεργειακά σύνορα του Αιγαίου ως Ευρωπαϊκά σύνορα. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές όλοι καταλάβαμε ότι κάποιοι από εμάς έπρεπε να γυρίσουμε πάλι πίσω στον δημόσιο βίο και να βοηθήσουμε την πατρίδα στους διεθνείς οργανισμούς».

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ευρύτερη περιοχή, προτείνοντας λύσεις στα βασικά προβλήματα που υπάρχουν: «Ως άνθρωπος της αγοράς, γνωρίζω πολύ καλά τα μέρη σας. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύπαθη περιοχή και της αξίζουν πολλά περισσότερα πράγματα. Καταρχήν, η αξιοποίηση του Λιμανιού είναι η μόνη παραγωγική λύση για την Πάτρα. Δυστυχώς το Λιμάνι δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προσελκύσει επενδυτές και αυτό είναι σφάλμα και του ΤΑΥΠΕΔ, το οποίο όφειλε να είχε επέμβει με συγκεκριμένες κινήσεις. Μάλιστα, θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση και για το προσφυγικό, που, ας μην κρυβόμαστε, είναι αποτρεπτικό για επενδυτές. Το Λιμάνι θα πρέπει να κινηθεί στον χώρο των Logistics σε Ενέργεια και Νέες Τεχνολογίες. Εξάλλου υπάρχει και το απαραίτητο ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην περιοχή, μέσω του Πανεπιστημίου. Αυτό θα λειτουργήσει ως γεννήτρια ανάπτυξης και απασχόλησης για όλη την περιοχή. Το δεύτερο σημαντικό θέμα για μένα είναι το Υδατοδρόμιο, το οποίο από ό,τι πληροφορούμαι προχωράει, καθώς έχει γίνει και η σχετική προκήρυξη. Και το τρίτο, είναι ότι η Πάτρα θα πρέπει να γίνει home port για την κρουαζιέρα. Και εννοώ, να φιλοξενεί επισκέπτες για 2-3 βραδιές με επισκέψεις στην ενδοχώρα. Δυστυχώς, η περιοχή μετά την αποβιομηχανοποίηση της 10ετίας του ΄90 βρίσκεται σε μια συνεχή μεταβατική διαδικασία και προχωράει με πολύ αργά βήματα».

Κλείνοντας, η Νίκη Τζαβέλα έκανε και μια πρόβλεψη για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, δηλώνοντας σίγουρη για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας: «Πιστευω πως η παράταξη θα λάβει πάνω από 36%. Η αντίδραση του κόσμου για όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα όλα αυτά τα χρόνια, είναι τεράστια. Ειδικά αν πάτε στην βόρεια Ελλάδα θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ».

Την παρουσίαση της Νίκης Τζαβέλα, έκανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας, Ανδρέας Μαζαράκης, ενώ «παρών» ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας, Νίκος Παπαδημάτος, πολιτευτές, στελέχη και μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις