Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Ή μας δείχνετε το μωρό ή πληρώνετε το τίμημα!» - Αγρίεψαν τα βρετανικά ταμπλόιντ σε Χάρι και Μέγκαν

«Ή μας δείχνετε το μωρό ή πληρώνετε το τ...

Για τα κλικ στο μωρό

Από όλες τις τελετουργίες που συνδέουν τον βρετανικό Τύπο με τη βασιλική οικογένεια, λίγες μοιάζουν πιο ανόητες και γραφικές από τις ολονυκτίες έξω από ένα μαιευτήριο του Λονδίνου, όπου ορδές φωτορεπόρτερ περιμένουν για ώρες ή και μέρες, μια εκπρόσωπό της να ξεκινήσει τον τοκετό.

Κι όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε είναι που γίνεται εντελώς της τρελής έξω από το μαιευτήριο: Στοιχήματα για το όνομα που θα πάρει το νεογέννητο, μεθυσμένοι οπαδοί της μοναρχίας σε παραλήρημα, και στην αιχμή του όχλου μια μάζα από εκπροσώπους των ταμπλόιντ που προσπαθούν να φτάσουν κοντά στο βρέφος για να του πάρουν μια φωτογραφία πριν φυγαδευτεί με προορισμό το παλάτι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, ευρύτερα γνωστοί ως Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνεται η παραδοσιακή «ευκαιρία» σύντομης φωτογράφησης και ότι θα προτιμούσαν να μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους φωτογραφίες από το νεογέννητο αφού «γιορτάσουν ιδιωτικά ως νέα οικογένεια».   Ήδη καταγράφονται αρκετά αρνητικά –ως χλευαστικά– άρθρα τον τελευταίο καιρό, όπως αυτό της Daily Mail που σάρκαζε ανελέητα τη φιλία και τη συνεργασία του ζεύγους με την Όπρα Γουίνφρι (και τον «New Age χαζοχαρούμενο τσαρλατινισμό» της) πριν μπει και στο ζήτημα της μη φωτογράφισης του αναμενόμενου βρέφους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν άρεσε καθόλου στα βρετανικά ταμπλόιντ (και όχι μόνο), που ερμήνευσαν την ανακοίνωση ως αιφνίδια απόκλιση από μια παράδοση 40 και πλέον χρόνων.   Υπήρχε ήδη και το περσινό προηγούμενο όπου το ζεύγος είχε επιτρέψει την παρουσία ενός μόνο ρεπόρτερ μέσα στην εκκλησία που έγινε ο γάμος τους.

Η πάντα πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη χώρα, η Sun, κατηγόρησε ευθέως πριν λίγες μέρες το ζεύγος ότι παραβιάζει «τα βασιλικά μας δικαιώματα»:  «Το να κρατούν το έθνος στο σκοτάδι, ακόμα και μετά τη γέννα, δεν κολακεύει καθόλου το βασιλικό ζευγάρι. Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τη ζωή αυτών που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τους φόρους του. Ή το αποδέχεστε αυτό ή γίνεστε απλοί πολίτες. Και τα δύο δεν γίνεται».   Κάποιοι μάλιστα, όπως ο 78χρονος φωτογράφος Άρθουρ Έντουαρντς της Sun, ο οποίος έχει φωτογραφήσει πέντε βασιλικά γεννητούρια (μέσα σ' αυτά και του ίδιου του Χάρι), φαίνεται να έχουν παρεξηγηθεί προσωπικά από τη συμπεριφορά του Πρίγκιπα, όπως δήλωσε στο σχετικό ρεπορτάζ των New York Times :   «Ο Χάρι ήταν ο καλύτερος απ' όλους. Τον συναντούσαμε στην παμπ και μιλούσαμε για τα πάντα και ήταν ανοιχτός και ειλικρινής γιατί ήξερε ότι αυτά δεν ήταν για δημοσίευση. Τώρα, ούτε "καλημέρα". Τίποτα. Σα να είμαστε κολόνες».

Το θέμα είναι ότι τα βρετανικά ταμπλόιντ δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει έτσι αυτός ο αποκλεισμός που μοιάζει να θέλει να αλλάξει τους κανόνες στη συμβιωτική τους σχέση με τη μοναρχία, την οποία καλύπτουν φανατικά αλλά πάντα με μια αμφίθυμη διάθεση μεταξύ δέους και συκοφαντίας.   Ήδη καταγράφονται αρκετά αρνητικά –ως χλευαστικά– άρθρα τον τελευταίο καιρό, όπως αυτό της Daily Mail που σάρκαζε ανελέητα τη φιλία και τη συνεργασία του ζεύγους με την Όπρα Γουίνφρι (και τον «New Age χαζοχαρούμενο τσαρλατινισμό» της) πριν μπει και στο ζήτημα της μη φωτογράφισης του αναμενόμενου βρέφους:   «Ενώ ένα καινούριο μωρό αποτελεί ένα βαθιά προσωπικό και ιδιωτικό γεγονός, ένα βασιλικό μωρό αποτελεί επίσης τοτέμ εθνικού εορτασμού, βρετανικής χαράς. Τι νόημα έχει να έχουμε βασιλική οικογένεια, αν δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο;   Δύο ή τρεις μέρες μετά το γεγονός, δεν θα είναι το ίδιο. Απλά δεν θα είναι... Ποιος ξέρει, ίσως έδωσαν τα αποκλειστικά δικαιώματα της "πρώτης ματιάς στο μωρό" στην Όπρα. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο γι' αυτούς. Ούτε και γι' αυτήν βέβαια».

Κάποιοι επιφανείς υποστηρικτές της Μέγκαν Μαρκλ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έσπευσαν να την υπερασπιστούν. Όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος δήλωσε προ ημερών σε ομάδα δημοσιογράφων ότι «την κυνηγούν και τη διαβάλλουν όπως ακριβώς έκαναν και με την Νταϊάνα – η ιστορία επαναλαμβάνεται».   Ο Πρίγκιπας Χάρι ήταν 12 χρονών όταν η μητέρα του έχασε τη ζωή της στο παρισινό τούνελ κατά την καταδίωξή του αυτοκινήτου της από τους παπαράτσι.   Ο Άρθουρ Έντουαρντς πάντως, ο βετεράνος φωτογράφος της Sun, δηλώνει βαθιά απογοητευμένος που δεν θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφήσει το μωρό του Χάρι όπως είχε κάνει με τον ίδιο στην αγκαλιά της Νταϊάνα.   Δηλώνει επίσης ανήσυχος για την ψυχική διάθεση του Πρίγκιπα τον τελευταίο καιρό: «Τον λυπάμαι κιόλας. Επειδή έχει καταντήσει μίζερος και κατσούφης».

 

Με στοιχεία από τους New York Times Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight