Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανοικτά καταστήματα αύριο - Ξεκινά στην Πάτρα το εορταστικό ωράριο

Ανοικτά καταστήματα αύριο - Ξεκινά στην ...

Δείτε το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Πάτρα σύμφωνα με το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών. Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας για τη λειτουργία των καταστημάτων στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι το εξής:

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ

11.00 – 18.00 (προαιρετικά)

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

9.00 – 14.00

17.30 – 21.00

Μ. ΤΡΙΤΗ

9.00 – 14.00

17.30 – 21.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

9.00 – 14.00

17.30 – 21.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

9.00 – 21.00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

13.00 – 19.00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

9.00 – 14.30

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ

ΑΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ

ΑΡΓΙΑ

 

 

Ειδικά για την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 435/76, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13.00.

Εξαίρεση στο συγκεκριμένο κανόνα, κατά το νόμο 435/1976 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», μπορεί να εισαχθεί μόνο με απόφαση του οικείου Δήμου, στον οποίο οφείλει να απευθυνθεί ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, εάν επιθυμεί διαφορετικό ωράριο για τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού όμως πρώτα παράσχει την γνώμη της η τοπική οργάνωση των εργαζομένων και εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις τοπικές συνθήκες της περιοχής του, αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

Η Κυριακή των Βαϊων είναι μία από τις οκτώ θεσμοθετημένες με τον αντεργατικό νόμο 4177/13, που τα εμπορικά καταστήματα έχουν το δικαίωμα, προαιρετικά, να λειτουργήσουν.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν το αίτημά μας για κατάργηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές στη πράξη και να μην καταναλώσουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή στην αγορά.

Όσο για το Πασχαλινό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός – Εισαγωγικός Σύλλογος, αφορά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και όχι το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απασχοληθούν σαράντα ώρες την εβδομάδα με διευθυντικό δικαίωμα απασχόλησης επιπλέον πέντε ωρών οι οποίες αμείβονται με προσαύξηση 20%.

Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εργασία του, να επικοινωνήσει άμεσα με τη διοίκηση στο email του Συλλόγου [email protected] ή στο 6975630374.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά