Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο θρύλος της κάντρι, Τζόνι Κας τιμάται με ανδριάντα στο Καπιτώλιο

Ο θρύλος της κάντρι, Τζόνι Κας τιμάται μ...

Στο σινεμά τον είχε υποδυθεί με επιτυχία ο Γιοακίν Φοίνιξ

Ένας ανδριάντας του Τζονι Κας, του θρύλου της κάντρι μουσικής, θα κοσμεί το Aμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, εκπροσωπώντας τη γενέτειρα του, την Πολιτεία Άρκανσο, η οποία αποφάσισε να αντικαταστήσει τους ανδριάντες δύο επίμαχων υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Κάθε αμερικανική Πολιτεία διαθέτει δύο γλυπτά μέσα στην αίθουσα των ανδριάντων ("Statuary Hall"), μια μεγάλη γκαλερί που βρίσκεται στο εσωτερικό του Καπιτωλίου, του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Οι δύο μορφές του περασμένου αιώνα που εκπροσωπούν το Άρκανσο στο Καπιτώλιο αποτέλεσαν πρόσφατα αντικείμενο έντονων επικρίσεων, μετά το αίτημα ενός κινήματος να αποσυρθούν τα σύμβολα των Συνομόσπονδων Πολιτειών, των εδαφών που υποστήριξαν τη δουλεία κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865).

Πρώην μέλος της Συνομοσπονδίας, το Άρκανσο ανακοίνωσε ότι ένας από τους δύο ανδριάντες που θα εκπροσωπούν στο εξής την πολιτεία θα είναι του Τζόνι Κας, ινδάλματος της κάντρι του οποίου τα τραγούδια, όπως τα ερμήνευσε με τη υπέροχη βαριά φωνή του, πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Πηγή: ΑΠΕ

Τον Τζόνι Κας (1932-2003) είχε υποδυθεί στο σινεμά ο Γιοακίν Φοίνιξ στην ταινία «Walk the line» του Τζέιμς Μάνγκολντ το 2006 και προτάθηκε για το Όσκαρ α’ ανδρικού ενώ η Ριζ Γουίδερσπουν στο ρόλο της Τζουν Κάρτερ Κας κέρδισε το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight