Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργόπουλος που μπήκε στον τάφο του Ιησού μιλά σήμερα στην Πάτρα

Ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργόπουλος που μπή...

Στις 19.00 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η εκδήλωση – ομιλία αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών όπου έχει προσκληθεί να μιλήσει στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ο Ανδρέας Γεωργόπουλος, ο οποίος είναι Καθηγητής Φωτογραμμετρίας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα. Ο κ. Γεωργόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα: Σύγχρονες Μέθοδοι Γεωμετρικής Τεκμηρίωσης Μνημείων. Το έργο Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Ανδρέας Γεωργόπουλος όπως προείπαμε είναι Καθηγητής Φωτογραμμετρίας του Ε.Μ.Π. (Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών) και ήταν στην διεπιστημονική ομάδα που δούλεψε στο μεγάλης σημασίας έργο της αποκατάστασης & συντήρησης του Πανάγιου Τάφου του Ιησού.

Να θυμίσουμε πως το σημαντικότατο και εμβληματικό έργο της Αποκατάστασης & συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως που αποτελεί το παγκόσμιο ιερό προσκύνημα των απανταχού Χριστιανών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από ομάδα έμπειρων επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας. Μάλιστα παρουσιάστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο έως και τον περασμένο Ιανουάριο περιοδική ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας με θέμα «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο».

Όπως διαβάσαμε στη σελίδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, δύο αιώνες μετά την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από τον Κάλφα Κομνηνό και 70 χρόνια μετά την τοποθέτηση από τη Βρετανική Αρμοστεία, σιδηρού κλωβού για τη συγκράτηση του παραμορφωμένου Ιερού Κουβουκλίου, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ παρέδωσε ενισχυμένο, συντηρημένο και αποκατεστημένο το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στις τρεις (3) χριστιανικές κοινότητες στις 22 Μαρτίου 2017.

Πρόκειται όπως τονίζεται για ένα εμβληματικό έργο διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας σημασίας που έφερε σε πέρας η διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ – Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κυρία Αντονία Μοροπούλου, απαρτιζόμενη από τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Εμμ. Κορρέ, τον καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, κ. Ανδρέα Γεωργόπουλο, τον καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, κ. Κ. Σπυράκο, τον επίκουρο καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, κ. Χ. Μουζάκη καθώς και 50μελή ομάδα επιστημόνων, συνεργατών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είχε τέλος την ευθύνη της επιστημονικής επιστασίας του έργου, βάσει της ιστορικής συμφωνίας των τριών προκαθήμενων, του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, του Τάγματος των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα, σε εκτέλεση της καινοτόμου μελέτης της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ.

*Η εκδήλωση - ομιλία στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις