Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποστόλης Μάρκος: Απαραίτητη η λειτουργία Γραφείου ως “διαύλου” με την Ε.Ε. και σε συνεργασία με τους παραγωγικούς Φορείς

Αποστόλης Μάρκος: Απαραίτητη η λειτουργί...

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με “Πάτρα: Η δική μας πόλη” & τον Νίκο Τζανάκο

"Το πλάνο της ανάπτυξης μιας πόλης και της ενδυνάμωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας περνά σαφώς μέσα από την συνεργασία των παραγωγικών φορέων. Καθοριστικό ρόλο όμως σε αυτό παίζει ο Δήμος. Μια Δημοτική Αρχή που ανταποκρίνεται σε κάθε σύγχρονη ανάγκη και είναι διαθέσιμη στους ντόπιους επαγγελματίες μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Σε διαφορετική περίπτωση η προσπάθεια (εκ μέρους ενός Δήμου που αδρανεί σε αυτόν τον τομέα) είναι καταδικασμένη ή τουλάχιστον προαπαιτεί περισσότερο κόπο με μικρότερο και αβέβαιο αποτέλεσμα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αποστόλης Μάρκος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την “Πάτρα: Η δική μας πόλη” & τον Νίκο Τζανάκο. Και συνεχίζει:

"Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θεωρώ απαραίτητη υποχρέωση της επόμενης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας τη σύσταση και λειτουργία ενός ειδικού γραφείου (στα πρότυπα της παλιάς ΑΔΕΠ) που θα αποτελεί τον ανοικτό δίαυλο επαφής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την “καρδιά” των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Και που θα βρίσκεται σε εναρμόνιση και στενή συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς Φορείς της περιοχής (Επιμελητήρια, Εμπορικό Σύλλογο κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό και έχοντας δώσει έμφαση στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματιών, ο Δήμος Πατρέων θα στηρίζει τους ανθρώπους της αγοράς αφαιρώντας εμπόδια στη έτσι κι αλλιώς δύσκολη διαδρομή τους.

 

Εξάλλου, η σημασία του ρόλου των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων είναι αυτονόητη και καταδείχθηκε στοχευμένα μέσα από την συζήτηση που έγινε προσφάτως στην Ρόδο, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω, ως εκλεγμένος Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

 

Το ερώτημα, λοιπόν, εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι αν το πρόγραμμα της επόμενης Δημοτικής Αρχής θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με κάθε Φορέα που λειτουργεί υπέρ της επιχειρηματικότητας και εν τέλει υπέρ της τοπικής οικονομίας. Όταν μάλιστα στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον υπάρχουν, και οι αναπτυξιακές δυνατότητες, και οι ευκαιρίες υλοποίησης νέων ιδεών απασχόλησης και υπηρεσιών.

 

Εν ολίγοις, ο Δήμος δεν μπορεί να αποτελέσει ξέχωρο κομμάτι, αλλά οφείλει συντονισμένα να συμπορευτεί και να συνεργαστεί. Και είμαι πεπεισμένος ότι στην παράταξη στην οποία έχω την τιμή να αγωνίζομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, τα παραπάνω όχι μόνο αποτελούν τμήμα της αναπτυξιακής φιλοσοφίας, αλλά εντάσσονται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα άμεσης υλοποίησης»".

 

  • Ο Αποστόλης Μάρκος είναι Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Πάτρα: Η δική μας πόλη” του Νίκου Τζανάκου

 

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

*         Ο Μάρκος Αποστόλης γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στη συνοικία Μακρυγιάννη

 

*         Είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ενώ έχει σειρά διακρίσεων στο Δέκαθλο και τον κλασσικό αθλητισμό

 

*         Από το 2017 είναι εκλεγμένος Σύμβουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο, (Τομέας Υπηρεσιών)

 

*         Είναι Μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου “Καρναβάλι Πάτρας”

 

*         Διετέλεσε Πρόεδρος του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων της Πάτρας

 

*         Είναι προπονητής στον Γ.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ενώ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέων του ΟΠΑΠ

 

*         Είναι παντρεμένος με την Πέννυ Καλαβρουζιώτη και πατέρας δύο παιδιών

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις