Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: "Προεκλογικές «πιρουέτες» της δημοτικής αρχής στο Ριγανόκαμπο"

Γρ. Αλεξόπουλος: "Προεκλογικές «πιρ...

"Τo «πριν» και το «μετά» του χώρου που γέμισε μπάζα!"

Bολές στη δημοτική αρχή για την παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο εξαπολύει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Ξαφνικά, έναν μήνα πριν τις εκλογές, ο δήμαρχος της Πάτρας θυμήθηκε να κάνει επαφές με το Υπουργείο και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για το θέμα της  παραχώρησης του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο. Διαπίστωσε- αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση- ότι «δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης καμία πρόοδος, αντίθετα διαπιστώθηκε στασιμότητα και ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων για το θέμα», για αυτό και ο κ. Πελετίδης άρχισε να τάζει, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ότι «θα προβεί  στις απαραίτητες ενέργειες και θα προχωρήσει τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του ανατολικού πάρκου».

Πότε θα το πράξει αυτό; Μα φυσικά, μετά τις εκλογές.

Πρόκειται για έναν κραυγαλέο εμπαιγμό των κατοίκων του ανατολικού διαμερίσματος της πόλης μας, για μια κραυγαλέα περίπτωση προεκλογικής εκμετάλλευσης της αγωνίας των πολιτών που ζουν στην περιοχή.

Η ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων για τον Ριγανόκαμπο είναι χαρακτηριστικό «προνόμιο» της Δημοτικής Αρχής, η οποία αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί το πρόβλημα και έμεινε μόνο στα ευχολόγια, συνοδεία των γνωστών, πλην αδιέξοδων, επαναστατικών κορωνών.

Δύο χρόνια πριν, με μία κοινή προσπάθεια μεταξύ των συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, έγινε καθαρισμός του χώρου του καταυλισμού του Ριγανόκαμπου με μηχανήματα. Τι κατάφερε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο δήμος της Πάτρας; Κατάφερε να μετατρέψει τον χώρο σε μία μεγάλη παράνομη χωματερή, γεμάτη μπάζα. Οι φωτογραφίες με το «πριν» και το «μετά», αποδεικνύουν περίτρανα το αληθές της διαπίστωσης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Για προφανώς προεκλογικούς σκοπούς, πήρε άρον άρον πίσω και την απόφαση βάση της οποίας θα πήγαινε εκεί containers που θα στέγαζαν πρόχειρες δομές για τους Ρομά της περιοχής.  Μόλις χθες εξέδωσε δελτίο τύπου για να καθησυχάσει τους κατοίκους και να τους φέρει τον… μποναμά, αμέσως μετά τις εκλογές. Η κοροϊδία έχει όρια. Η ίδια δημοτική αρχή που τόσα χρόνια αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, τώρα, στο παρά ένα των εκλογών, υποδύεται τον θαυματοποιό για ευνόητους λόγους.

Στο ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση, αν δεν ξεκινήσει άμεσα και σύμφωνα με την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων, η μετεγκατάσταση των Ρομά από την περιοχή και η αποκατάσταση του χώρου προς όφελος των κατοίκων.

Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή  θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες  σε αυτή την κατεύθυνση, με σεβασμό στους Ρομά και τα δικαιώματά τους, με λήψη μέτρων για την βελτίωση της ποιότητας ζωή τους, αλλά και με αξιοποίηση του χώρου που θα αποκατασταθεί έτσι ώστε να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για το ανατολικό διαμέρισμα αλλά για όλη την πόλη.

Και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό το θα αποδείξουμε άμεσα".

 

ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ

ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ

ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ

ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ

ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ

ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις