Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αξίζουμε μια καλύτερη Πάτρα

Αξίζουμε μια καλύτερη Πάτρα

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Η είδηση ήρθε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και είναι από αυτές που σε ρίχνουν σε βαθιά μελαγχολία γα την πόλη σου. Ειδικά αν ξέρεις ότι η Πάτρα μπορούσε να πρωτοστατεί σε κάτι τέτοιο αλλά άφησε την ευκαιρία γιατί δεν ταίριαζε με την ιδεολογία της κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΠΕ τα Τρίκαλα, η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας όπως έχει χαρακτηριστεί από το διεθνή Τύπο, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και δράσεις προς όφελος των κατοίκων της. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η πόλη χάρη στην τεχνολογία έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους δημότες, έχει αυξήσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του Δήμου Τρικκαίων.

Μετά το «λεωφορείο χωρίς οδηγό», ο Δήμος Τρικκαίων θέτει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Ήδη, παρουσιάστηκαν τα δύο από αυτά, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN, το οποίο υλοποιεί η «e-trikala ΑΕ» με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Κι όμως τα Τρίκαλα είχαν επιλεγεί μαζί με την Πάτρα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την υλοποίηση δικτύου 5G. Ωστόσο η αρνητική στάση της Δημοτικής Αρχής μπλόκαρε την εξέλιξη του προγράμματος.

Δεν η πρώτη, ούτε η τελευταία αντιαναπτυξιακή «δράση» της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στην Πάτρα.

Κι όμως, συνεχώς βλέπουμε να μας αφήνουν πίσω πόλεις χωρίς τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, με βουνό, θάλασσα, εγγύτητα στην εθνική πρωτεύουσα, πύλη προς την Ιταλία, κοντά σε καλοκαιρινούς και χειμερινούς προορισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και ένα αξιοθαύμαστο Μουσείο που δυστυχώς «αραχνιάζει»,  με το διεθνώς αναγνωρισμένο καρναβάλι, με πόλο έλξης για θρησκευτικό τουρισμό τον εμβληματικό Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου, με ένα Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία και τόσα άλλα.

Δυστυχώς η πόλη παρέμεινε στη λογική της μίζερης διαχείρισης και της αναζήτησης «ελεημοσύνης» από το κεντρικό κράτος.

Η παράταξή μας «Πρωτεύουσα Ξανά», έρχεται όχι για να διεκδικήσει αλλά για να δημιουργήσει τις συνθήκες ενός καλύτερου, πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί σε πρώτη φάση να μην «κλωτσάμε» τη ανάπτυξη (που φέρνει θέσεις εργασίας) επειδή δεν ταιριάζει στην κομματική μας κουλτούρα!

 

*Ο Γιώργος Καρβουνιάρης είναι υποψήφιος Δημοτικής Σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, «Πρωτεύουσα ξανά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις