Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 50 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ "ΠΡΟΜΗΘΕΑ", "ΗΡΑ", ΓΚΡΑΒΑΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΖΑΜΠΕΤΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 50 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ "...

Οι μισές, όπως είπε στο thebest.gr ο Τάκης Πετρόπουλος, δεν θα έχουν εισιτήριο

Πενήντα συνολικά εκδηλώσεις με τις μισές και πλέον να προγραμματίζονται να γίνουν στις γειτονιές της πόλης χωρίς εισιτήριο, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, θ’ αφήσει εποχή. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης είναι το Διεθνές Φεστιβάλ, ένας θεσμός που γεννήθηκε το 1986 και για πολλά χρόνια είχε και διεθνή αίγλη και απήχηση, να διαχυθεί σε όλη την πόλη, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές και να φτάσει όλη η τέχνη στο λαό όπως έλεγε και ο σπουδαίος Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Όπως μας διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος, ήδη μάλιστα το πρόγραμμα έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχουν «κλειδώσει» και οι ημερομηνίες.

Εκ των σημαντικότερων από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα και που θα έχει την ευκαιρία και το προνόμιο ν’ απολαύσει το Πατρινό κοινό, είναι κατ’ αρχάς η παράσταση αρχαίου δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη με την διεθνούς βεληνεκούς πρωταγωνίστρια Κάθριν Χάντερ στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 και 10 Αυγούστου 2019 στην Επίδαυρο, θα έρθει αμέσως μετά στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στις 12 και 13 Αυγούστου 2019, πριν δηλαδή σχεδόν τον Δεκαπενταύγουστο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 θα ξεκινήσει καθιερωμένα με το τριήμερο Φεστιβάλ τζαζ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού νοσοκομείου το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ενώ μεταξύ των εκδηλώσεων που ξεχωρίζουν είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή από την Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η συναυλία του Χρήστου Θηβαίου με τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου, η παρουσίαση της όπερας «Ήρα» του Θοδωρή Αμπαζή, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Νυκτών εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων με καλλιτεχνική επικεφαλής την Βάγια Ζεππάτου (η παράσταση πρωτοπαίχθηκε λαμβάνοντας εξαιρετικά σχόλια πέρυσι τον Οκτώβριο στη Δήλο) και μία συναυλία αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Λοίζο με την ορχήστρα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου και ερμηνευτές την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους Kolektiva.

Ακόμα όπως μας είπε ο κ. Πετρόπουλος στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας θα υπάρξει ένα αφιέρωμα στο μπουζούκι χθες και σήμερα και αντίστοιχα στο κλαρίνο (με 4 μπουζούκια και 4 κλαρίνα), μία παράσταση σύγχρονου χορού με τον διεθνούς φήμης χορευτή Χάρη Γκέκα, μία συναυλία με την Ελληνικής καταγωγής φημισμένη λυρική ερμηνεύτρια στο εξωτερικό Αλεξάνδρα Γκράβας ενώ θεατρικά το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου εκτός από τον «Προμηθέα» του ΔΗΠΕΘΕ θα μας φέρει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, τον Γιώργο Γάλλο, τον Νίκο Καραθάνο, τον Χρήστο Λούλη, κ.α., την μουσικοθεατρική παράσταση «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα» που θα περιοδεύσει μετά την επιτυχία της στο θέατρο Αλίκη, με την Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του και τους Τάσο Χαλκιά, Λευτέρη Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, κ.α., τον «Κατά Φαντασία ασθενή» του Μολιέρου με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και στη σκηνοθεσία ενώ στο Φεστιβάλ στις Γειτονιές θα γίνουν 4 διαφορετικές συναυλίες με τους Encardia, Δημήτρη Υφαντή, Νάντια Καραγιάννη και την Σοφία Παπάζογλου.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας θα διοργανωθεί και η Εβδομάδα Παιδιού στο Σκαγιοπούλειο που θα περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, κ.α., ενώ ως ξεχωριστή ενότητα ενταγμένη στον κορμό του Διεθνούς Φεστιβάλ θα είναι οι Ημέρες Σκαγιοπουλείου που θα περιλαμβάνουν και παράσταση – συναυλία με τον Γιάννη Κούτρα και την Πατρινή χορωδία Αντηχώ.

Ακόμα το δικό του ξεχωριστό ρόλο και θέση θα έχει στο πρόγραμμα και ο Δημοτικός κινητός κινηματογράφος με προβολές σε διάφορα σημεία όπως το Νότιο πάρκο, η πλαζ, το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 μιας και η νυν δημοτική αρχή ολοκληρώνει το έργο της την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

*Αναμένεται σε επόμενη δημοσίευση να αναρτήσουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα κατά ενότητα και με τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τ...

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Alexandra Gravas.

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Alexandra Gravas.

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Alexandra Gravas.

Μαζί με τον Π. Φιλιππίδη θα παίξουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης.

Μαζί με τον Π. Φιλιππίδη θα παίξουν οι Μ...

Μαζί με τον Π. Φιλιππίδη θα παίξουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης.

Οι συντελεστές του "Προμηθέα Δεσμώτη" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Οι συντελεστές του "Προμηθέα Δεσμώτ...

Οι συντελεστές του "Προμηθέα Δεσμώτη" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο Χάρης Γκέκας.

Ο Χάρης Γκέκας.

Ο Χάρης Γκέκας.

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη στις Αριστοφανικές "Νεφέλες" που μετά την Επίδαυρο θα έρθουν και Πάτρα.

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη στις Αριστοφανικ...

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη στις Αριστοφανικές "Νεφέλες" που μετά την Επίδαυρο θα έρθουν και Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture