Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Ολομέλεια σήμερα οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά

Στην Ολομέλεια σήμερα οι αιτήσεις άρσης ...

Για τα ιατρικά σκάνδαλα

Τρεις αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας εισάγονται σήμερα στην Ολομέλεια, με εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Η αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση NOVARTIS, η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη).

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ομοίως η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας δηλώνει ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν την περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

Τούτο σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι δύο υποθέσεις- για Π. Πολάκη και Π. Καμμένο- πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν εισάγονται συνεπώς σήμερα στην Ολομέλεια.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις