Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κάννες 2019: Θα δοθεί Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον αλλοτινό γόη Αλέν Ντελόν

Κάννες 2019: Θα δοθεί Τιμητικός Χρυσός Φ...

Στα 83 του χρόνια σήμερα, λέει πως οι μέρες του ως ηθοποιός είναι πια παρελθόν

Ένας ηθοποιός σύμβολο του Γαλλικού, ευρωπαικού και παγκόσμιου σινεμά, ο αλλοτινός γόης των δεκαετιών του ’60 και ’70, στα 83 του χρόνια σήμερα, μπαίνει & επίσημα στο κλαμπ των μεγάλων του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Η Ζαν Μορό, ο Γούντι Αλεν, ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι, η Τζέιν Φόντα, ο Κλιντ Ιστγουντ, ο Ζαν-Πιερ Λεό, ο Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό και η Ανιες Βαρντά είναι οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, στους οποίους οι Κάννες έχουν απονείμει έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα κατά το παρελθόν και από τον ερχόμενο Μάιο, ο Γάλλος σούπερ σταρ Αλέν Ντελόν και από τους ωραιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, θα προστεθεί σε αυτούς.

Με μια καριέρα που μετρά περισσότερες από 80 ταινίες, με ρόλους που έχουν μείνει κλασικοί, συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Αντονιόνι, ο Βισκόντι, ο Λόουζι, ο Μελβίλ, ο Γκοντάρ, με μια ομορφιά που υπήρξε παροιμιώδης, ο Αλεν Ντελόν είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός ηθοποιός, κυριολεκτικά ένας ζωντανός μύθος, όπως αναφέρει ανάρτηση του flix.gr.

Το Φεστιβάλ των Καννών δηλώνει πανευτυχές που δέχτηκε να παραλάβει το τιμητικό αυτό βραβείο αφού όπως λέει σε ένα δελτίο τύπου «για χρόνια ο Ντελόν αρνιόταν αφού πίστευε ότι θα έπρεπε να έρχεται στις Κάννες μόνο για να γιορτάσει μαζί με τους σκηνοθέτες των ταινιών του».

Η πρώτη του φορά στο φεστιβάλ ήταν το 1961 με το «Che Gioia Vivere» του Ρενέ Κλεμάν κι από τότε βρέθηκε εκεί, δεκάδες φορές, τις περισσότερες ως ηθοποιός αλλά συχνά και με άλλες ιδιότητες όπως για να απονείμει βραβεία, ή ως απλός θεατής.

Στα 83 του πλέον χρόνια ο Alain Delon λέει πως οι μέρες του ως ηθοποιός είναι πια παρελθόν και παρ΄ ότι οι απόψεις του για την ζωή, τις γυναίκες, τις μειονότητες, την πολιτική δεν ήταν πάντα πολιτικά ορθές (ή μερικές φορές απλά ορθές) δηλώνει πλέον ότι αν μετανιώνει για κάτι «είναι ότι ποτέ δεν έπαιξα σε μια ταινία σκηνοθετημένη από μια γυναίκα», σύμφωνα με το flix.gr.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2019.

Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας πρόβαλλε στον φετινό β’ κύκλο της στα Odeon Veso Mare, μία ταινία του ’76 με τον Αλέν Ντελόν, τον «Κύριο Κλάιν» σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture