Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θυσία, ευχαρίστηση ή κάτι άλλο;

Θυσία, ευχαρίστηση ή κάτι άλλο;

Γράφει ο Βαφέας Παναγιώτης - Δημότης Πάτρας

H πόλη μας είναι σημείο αναφοράς της ζωής μας. Εδώ μένουμε, εδώ δραστηριοποιούμαστε, εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και ζούμε τη καθημερινότητα μας. Φτάσαμε και πάλι μπροστά σε μια εκλογική διαδικασία , όπου θα επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα αντιμετωπίσουν εκ μέρους μας μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Πάτρα.

Η Δημοκρατία επιτρέπει τη παρουσία πολλών συνδυασμών που στελεχώνονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας και που τις τελευταίες εβδομάδες ενημερώνουν για τη παρουσία τους στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Με δεδομένο, ότι το ιδεατό θα είναι να έχουμε στους 49 του Δημοτικού Συμβουλίου τους άριστους , σίγουρα αναρωτιόμαστε για τα κίνητρα και τις σκέψεις όσων θα εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο . Άρα το φιλολογικό ερώτημα είναι το γιατί ….

Έχοντας τη τύχη να γνωρίζω και να μιλώ με πολλούς, ενώ ταυτόχρονα έχω και προσωπική εμπειρία από ανάλογες εκλογικές διαδικασίες, θεωρώ ότι καταρχήν η ενασχόληση με τα κοινά είναι «Θυσία», διότι θυσιάζουν προσωπικό χρόνο για ενημέρωση , συμβούλια, περιοδείες. Θυσιάζουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και χόμπι για να διεκδικήσουν για λογαριασμό των συμπολιτών τους ότι καλύτερο μπορούν. Θυσιάζουν την οικογενειακή τους ζωή και το χρόνο με τους ανθρώπους τους και τα παιδιά τους . Θυσιάζουν (έστω και για λίγο) τα επαγγελματικά τους, ενώ τέλος πολλοί θυσιάζουν μέρος από το υστέρημα τους για να επικοινωνήσουν με το κόσμο.

Το ενδιαφέρον όμως για τα κοινά και δη τη περίοδο τη συγκεκριμένη είναι για πολλούς ευχαρίστηση. Επικοινωνούν με πολύ κόσμο , αναθερμαίνοντας ακόμα και φιλίες από το παρελθόν. Είναι ευχαρίστηση γιατί επικαιροποιούν τις γνώσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τις πιθανές λύσεις τους. Είναι ευχαρίστηση γιατί συνεργάζονται καθημερινά με άτομα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες , είναι ευχαρίστηση γιατί έχουν και αξιοποιούν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τη τοπική κοινωνία.

Βέβαια σε κάθε ενασχόληση με τα κοινά υπάρχουν και οι άλλοι …. αυτοί που βλέπουν ευκαιρία να αναδείξουν το «Εγώ» τους, να γνωρίσουν ανθρώπους για να ωφεληθούν κάτι παραπάνω από μια ψήφο. Υπάρχουν αυτοί που βρέθηκαν τυχαία στη διαδικασία των εκλογών και ακόμα χειρότερα διότι πείστηκαν να ασχοληθούν με κίνητρα που ξεπερνούν το κοινό καλό και βέβαια υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν τη προσωπική καταξίωση αλλά δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε τη διάθεση να προσφέρουν στη Πάτρα. Αγαπητοί συμπολίτες, στις εκλογές που πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες γιατί ψηφίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας, ας επιλέξουμε όλους αυτούς που κάνουν «θυσίες» και ζουν την εκλογική διαδικασία ως μια ευχάριστη διαδρομή με θετική διάθεση και αγάπη για τη Πάτρα και ας βάλουμε στο περιθώριο όλους τους άλλους απ´ όπου και αν προέρχονται , γιατί βρίσκονται μάλλον τυχαία σε αυτή την ευχάριστη «μάχη» και για κάτι άλλο ….αλλά όχι για τη Πάτρα. Καλή επιτυχία σε όλους όσους ζουν το ταξίδι με προορισμό τη πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις