Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Φινάλε για τις φετινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης με μελαγχολικό Γκας Βαν Σαντ

Πάτρα: Φινάλε για τις φετινές προβολές τ...

Οι σινεφίλ έδωσαν και πάλι ραντεβού για τις αρχές του Οκτώβρη

Ένα σινεφίλ ταξίδι που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018 με μία σημαντική κοινωνική ταινία, το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν που διακρίθηκε και στα φετινά βραβεία Σεζάρ, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων με τον καλύτερο τρόπο, με την προβολή μίας κοινωνικής και με ιδιαίτερο χιούμορ ταινίας του Ανεξάρτητου Αμερικανού δημιουργού Γκας Βαν Σαντ «Μην Ανησυχείς δεν θα φτάσει μακριά με τα πόδια» με τους εξαιρετικούς Γιοακίν Φοίνιξ και Τζόνα Χιλ που είχε προβληθεί με επιτυχία στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Ο λόγος φυσικά για τους 2 κύκλους προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών για την περίοδο 2018-2019 που πραγματικά ήσαν γεμάτοι από όμορφες ταινίες που συζητήθηκαν από τους σινεφίλ ενώ το ιδιαίτερο της φετινής περιόδου ήταν πως η Λέσχη γιόρτασε και τα σαράντα της χρόνια αφότου δημιουργήθηκε το μακρινό 1978.

Για το λόγο αυτή η πρόεδρος της Λέσχης, Ελένη Δάσιου θέλησε να ξεπεράσει τον εαυτό της και πραγματικά χάρισε στο κοινό τον μεγαλύτερο αριθμό προβολών ταινιών από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια που ήταν 13 ταινίες στον α’ κύκλο και άλλες 16 ταινίες (οι 2 προβλήθηκαν την Παρασκευή) συν τα βραβευμένα φιλμ του τελευταίου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Επιπλέον από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας κυκλοφόρησε και μία ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια & την ιδτορία του σινεφίλ σωματείου της πόλης που έχει καταφέρει να ανανεώνει το κοινό του με τα χρόνια ενώ κυκλοφόρησαν και t-shirt με το γιορτινό λογότυπο των 40 ετών.

Ήταν μία γεμάτη περίοδος και όλοι όσοι έφευγαν το βράδυ της Δευτέρας έχοντας απολαύσει το μελαγχολικό αλλά και με μία παράξενη αισιοδοξία και δύναμη φιλμ του Γκας Βαν Σαντ με κεντρικό πρόσωπο έναν υπαρκτό χαρακτήρα τον τετραπληγικό και πρώην αλκοολικό σκιτσογράφο από το Όρεγκον, Τζον Κάλαχαν (1951-2010), χαιρετούσαν την Ελένη Δάσιου & την Ασπασία Παίζη ευχόμενοι με το καλό να τα ξαναπούν την πρώτη Δευτέρα του ερχόμενου Οκτωβρίου μ’ ένα νέο συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών. Στο φουαγιέ συναντήθηκαν σινεφίλ όπως ο Κώστας Λογαράς, η Αντίτη Αβραμίδη, ο Γιώργος Δάσιος, κ.α. και στις συζητήσεις που έγιναν, υπήρξε ένας ζωηρός διάλογος για τις ταινίες που τους γοήτευσαν την σαιζόν που πέρασε, για εκλιπόντες καλλιτέχνες όπως η Ανιές Βαρντά, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ή η Μπίμπι Άντερσον.

Παρών στην παρέα της Λέσχης ήταν και ο διευθυντής των Odeon Veso Mare, Αλέξης Μπιτούνης.

Να προσθέσουμε πως ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά στους τίτλους τέλους του φιλμ "Μην Ανησυχείς δεν θα φτάσει μακριά με τα πόδια" στον εκλιπόντα ηθοποιό Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος είχε πρώτος ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο σενάριο μετά τη συνεργασία του με τον Βαν Σαντ στον "Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ" το 1998 που είχε χαρίσει Όσκαρ β' ρόλου στον αγαπημένο ηθοποιό και το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στα φιλαράκια Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ.

Ραντεβού λοιπόν το φθινόπωρο και πάλι με την Κινηματογραφική Λέσχη που το επόμενο διάστημα θ’ αναζητήσει ταινίες για νέες σινεφίλ συγκινήσεις και στιγμές.

*Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ήταν το thebest.gr.

Eπιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο σκηνοθέτης με τον Γιοακίν Φοίνιξ.

Ο σκηνοθέτης με τον Γιοακίν Φοίνιξ.

Ο σκηνοθέτης με τον Γιοακίν Φοίνιξ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture