Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Patras Science Festival 2019: Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν

Patras Science Festival 2019: Το Μέλλον ...

Ποιες είναι οι προκλήσεις του σήμερα που επηρεάζουν το αύριο;

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον; Ποιες είναι οι προκλήσεις του σήμερα που επηρεάζουν το αύριο; Μπορεί η επιστήμη να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο για την επίλυση των πιο σημαντικών θεμάτων; Το Patras Science Festival επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά με θέμα “Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν” για να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να αναδείξει πώς οι σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης επηρεάζουν τις ζωές μας.

Εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε για την επιστήμη στο μέλλον είναι ότι θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει! Η επίδραση της επιστημονικής εξέλιξης έχει κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις. Η εξέλιξη της επιστήμης, μέσω της ανάπτυξης των καινοτόμων τεχνολογιών και όχι μόνο, μετασχηματίζει τον κόσμο επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ζούμε καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό νέες δομές γνώσης αναδύονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, μέσα από την ενοποιημένη διδασκαλία των επιστημών, με καινοτόμες μεθόδους και προσεγγίσεις, χωρίς να υφίστανται διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των διαφορετικών επιστημονικών αντικειμένων. Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, διαφορετικών προσεγγίσεων και διαφορετικών καταβολών συνυπάρχουν και συνεργάζονται, όχι μόνο για την επιστημονική γνώση αλλά και για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά