Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Νοτρ Νταμ έγινε σύμβολο της μετάβασης από τον Μεσαίωνα στον Διαφωτισμό

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Νοτρ Νταμ έγινε σ...

Η κατάρρευσή της θα σήμαινε την κατάρρευση ενός τεράστιου αποτυπώματος της παγκόσμιας κληρονομιάς

Η Αχαιή Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου σε δήλωση της για την πυρκαγιά στο ιστορικό μνημείο της Παναγίας των Παρισίων που χρονολογείται εδώ και σχεδόν 850 χρόνια ανέφερε τα εξής:

«Με απέραντη θλίψη είδαμε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού να παραδίδεται στις φλόγες. Ο Καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, η Παναγία των Παρισίων για όλους τους πολίτες της Γαλλίας, αλλά και όλους εμάς που σταθήκαμε μπροστά στο μεγαλείο του, είναι από τους πλέον εμβληματικούς ναούς, ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Ευρώπης.

Ωστόσο, η Νοτρ Νταμ δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό σύμβολο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο του Παρισιού. Έγινε σύμβολο της μετάβασης από τον Μεσαίωνα στον Διαφωτισμό. Αποτελεί για τα “ταμεία του παγκόσμιου πολιτισμού” έναν σημαντικό τόπο κατάθεσης του μανιφέστου του Διαφωτισμού. Μέσα από τις σελίδες της “Παναγίας των Παρισίων” του Βικτόρ Ουγκώ, η Παναγία των Παρισίων έγινε το διαχρονικό σύμβολο της αγάπης, χωρίς ιδιοτέλεια, της δικαιοσύνης με ισότητα, της “εποχής των Φώτων” για την ανθρωπότητα. Η κατάρρευσή της θα σήμαινε την κατάρρευση ενός τεράστιου αποτυπώματος της παγκόσμιας κληρονομιάς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις