Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Ρώρου στην έκθεση Patras IQ

Επίσκεψη Ρώρου στην έκθεση Patras IQ

Με υποψηφίους της παράταξης "Ωρα Πατρών"

Την 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ επισκέφθηκε επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού:

"Ο κ. Ρώρος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα ερευνητικά έργα, προτάσεις και ιδέες ερευνητικών ινστιτούτων, επιστημονικών ομάδων και ιδιωτών, οι οποίοι απέδειξαν ότι αποτελούν ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την πόλη που πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της επιχειρηματικότητας και του κοινωνικού συνόλου.

Μάλιστα, αρκετά από τα ερευνητικά έργα αφορούν στην αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης προώθησής τους για την παραγωγή ανταγωνιστικών, καινοτόμων προϊόντων.

Ο κ. Ρώρος επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα της έκθεσης εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συμμετέχοντες,  που παρουσίασαν ιδέες στον τομέα των τροφίμων, της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας, της πληροφορικής, της εξοικονόμησης ενέργειας, του τουρισμού, κ.α.

Στον απόηχο της επίσκεψης ο κ. Ρώρος δήλωσε «για ακόμη μία χρονιά η Πάτρα έδειξε το δρόμο της καινοτομίας, της έρευνας και της διασύνδεσης τους με την επιχειρηματικότητα.

Η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν αξιοποιήσει τις δυνατότητες για την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση Patras IQ αποτελεί όμως το μεγάλο παράδειγμα για το τι μπορεί η περιοχή μας να καταφέρει μέσα από τη συνεργασία επιστημονικών και παραγωγικών φορέων. Μία συνεργασία η οποία αν και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της, δυστυχώς, προσέκρουσε στην αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, η οποία γύρισε κι εφέτος την πλάτη στη διοργάνωση.

Οι θέσεις απασχόλησης δεν δημιουργούνται με πορείες, αλλά με την ενίσχυση των πυλώνων της οικονομίας, όπως η έρευνα και η επιχειρηματικότητα, που αποτελούν προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας»."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις