Πάτρα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου

Κοινωνία

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης

19/04/2019 07:52

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Πάτρα: Αυτοί ήταν οι νεκροί της Βότση - Μνημόσυνο σήμερα το πρωί- ΦΩΤΟ
Πώς πρώην ιδιωτική κλινική της Πάτρας έγινε πρωτότυπο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών!
Διαβάστε επίσης
Πέθανε ο άνδρας που σωριάστηκε το πρωί στο κέντρο της Πάτρας - Θλίψη για τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή ΛέκκαΤι λέει στο thebest.gr ο συνεργάτης και φίλος του Σπύρος Μυλωνάς
Πέθανε ο άνδρας που σωριάστηκε το πρωί στο κέντρο της Πάτρας - Θλίψη για τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή Λέκκα
Ποιο κατάστημα ανοίγει εκεί που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το Folli Follie - ΦΩΤΟΔείτε τις εικόνες
Ποιο κατάστημα ανοίγει εκεί που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το Folli Follie - ΦΩΤΟ
Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟΔιαβάστε περισσότερα
Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου  Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης
 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για τη μίσθωση χώρου για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου για τα αδέσποτα της πόλης. Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής:

"Ξεκινάμε τις διαδικασίες, ύστερα από εκτεταμένη συζήτηση με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, ώστε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τα αδέσποτα και τους κατοίκους της πόλης μας.

Είναι ήδη σε ισχύ σύμβαση με κτηνίατρο της πόλης μας, ενώ προετοιμάζεται η επόμενη ώστε να συνεχιστούν οι στειρώσεις, η σήμανση και ο εμβολιασμός στα αδέσποτα.

Θυμίζουμε τις δράσεις που ανέλαβε ο Δήμος ύστερα από το κλείσιμο της Μέριμνας που έγινε με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

1.            Ύστερα από την απόφαση αυτή της Περιφέρειας - αρνητικότατη εξέλιξη - ο Δήμαρχος Πατρέων μαζί με τους υπολοίπους Δημάρχους της Αχαΐας επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει ο "Σταθμός". Η απάντηση από την Περιφέρεια ήταν αρνητική.

2.            Από εκείνη τη στιγμή και μετά και ενώ είχε αποφασιστεί σε κοινή σύσκεψη με τους Δημάρχους όλης της Αχαΐας η αναζήτηση χώρου για δημιουργία κάποιου καταφυγίου για τα αδέσποτα, και ενώ είχαν προϋπολογιστεί 100.000 ευρώ, δεν βρέθηκε κάποιος χώρος είτε δημοτικός είτε ιδιωτικός ώστε να αγοραστεί.

3.            Στη συνέχεια ο Δήμος Πατρέων απευθύνθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο για να του παραχωρηθεί κάποιο δημόσιο οικόπεδο για να προχωρήσουμε στην κατάλληλη διαμόρφωση του. Η απάντηση από το Δασαρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία ήταν αρνητική.

4.            Στη συνέχεια και ενώ το πρόβλημα είχε οξυνθεί λόγω της εγκατάλειψης σκυλιών σε όλη την πόλη, προχωρήσαμε σε διαγωνισμό αξίας 70.000€ για τη στείρωση, εμβολιασμό, σήμανση και ιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο διαγωνισμός αυτός βγήκες άγονος λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Στα μέσα του 2017 επαναλήφτηκε η διαδικασία με τα ίδια αποτελέσματα.

5.            Το 2018 προχωρήσαμε σε σύμβαση με κτηνίατρο της πόλης αξίας 24.000 ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018. Το 2019 υπογράφηκε  νέα σύμβαση με κτηνίατρο της πόλης μας αξίας.

6.            Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου προγράμματος, προχωρήσαμε στη στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση 100 περίπου αδέσποτων ζώων, με τη συνδρομή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που παρείχε δωρεάν τις υπηρεσίες του, ενώ ο Δήμος Πατρέων κάλυψε τα έξοδα για τη διαμονή και σίτιση των εθελοντών κτηνιάτρων καθώς και τα αναλώσιμα ιατρικά φάρμακα και εργαλεία συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.

7.            Ο Δήμος ενισχύει τα σωματεία εθελοντών για τα αδέσποτα της πόλης μας παρέχοντας σκυλοτροφή.

8.            Προχωράμε σε προμήθεια μηχανημάτων ανακύκλωσης, που τοποθετώντας ανακυκλώσιμα υλικά, από ειδική θυρίδα θα παρέχεται σκυλοτροφή.

9.            Το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί –οριοθετηθεί χώρος στο Νότιο Πάρκο για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες σκύλων να αφήνουν τα σκυλιά να παίζουν και να μην υπάρχει αντιπαράθεση με άλλους περιπατητές του Πάρκου.

10.         Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τα αδέσποτα και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

11.         Το προηγούμενο διάστημα τόσο στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου όσο και τον υπόλοιπο χρόνο στο Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων, γίνονται εκπαιδευτικές δράσεις σε παιδιά σχολείου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και την ανάγκη υιοθεσίας σε αντίθεση με την αγορά από petshop.

Ταυτόχρονα το προηγούμενο διάστημα απευθυνθήκαμε τόσο στον υπουργό Εσωτερικών όσο και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού (επιστημονικού και φύλαξης) καθώς και χρηματοδότηση. Ο Δήμος Πατρέων δεν επιτρέπεται να προσλάβει προσωπικό λόγω των μνημονιακών νόμων και δεν έχει υπαλλήλους με ειδικότητες όπως αυτή του κτηνιάτρου.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο μας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση βάζει πολύ συγκεκριμένα όρια στο πόσο μπορούμε να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Το επόμενο διάστημα με την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, η Πάτρα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο."

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 19/04/2019 07:52

Τυπώθηκε: 20/04/2019 11:50

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/525084

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο άνδρας που σωριάστηκε το πρωί στο κέντρο της Πάτρας - Θλίψη για τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή Λέκκα Πέθανε ο άνδρας που σωριάστηκε το πρωί στο κέντρο της Πάτρας - Θλίψη για τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή Λέκκα
Ποιο κατάστημα ανοίγει εκεί που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το Folli Follie - ΦΩΤΟ Ποιο κατάστημα ανοίγει εκεί που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το Folli Follie - ΦΩΤΟ
Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος στο κέντρο της Πάτρας από καρδιακό επεισόδιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Η αφοπλιστική Σαρλίζ Θέρον εξηγεί γιατί ο γιος της ντύνεται κοριτσίστικα! Η αφοπλιστική Σαρλίζ Θέρον εξηγεί γιατί ο γιος της ντύνεται κοριτσίστικα!
Έχουμε την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια. Δοκιμάστε την! Έχουμε την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια. Δοκιμάστε την!
Τέσσερις πόλεις στον κόσμο "μοιράζονται" τα ίδια σιντριβάνια - Στην Πάτρα όμως τοποθετήθηκαν πρώτα απ' όλες- ΦΩΤΟ Τέσσερις πόλεις στον κόσμο "μοιράζονται" τα ίδια σιντριβάνια - Στην Πάτρα όμως τοποθετήθηκαν πρώτα απ' όλες- ΦΩΤΟ
Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το  μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ Ο παράδεισος δεν είναι μακριά από την Πάτρα - Βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Ομπλού! ΦΩΤΟ
Αυτή είναι η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του κυλικείου στο νοσοκομείο Ρίου – Τι βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές Αυτή είναι η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του κυλικείου στο νοσοκομείο Ρίου – Τι βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές
8,5 μηνών το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στο Αίγιο - Μάλλον γεννήθηκε νεκρό σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκτιμήσεις 8,5 μηνών το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στο Αίγιο - Μάλλον γεννήθηκε νεκρό σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκτιμήσεις
Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη Θλίψη για το χαμό της 47χρονης Τζίνας Αχτύπη