Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των 289 συμβασιούχων

Πάτρα: Ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό ...

Οι 8μηνίτες συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα

Η Δημοτική Αρχή, έφερε ως κατεπείγον στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πατρέων, το αίτημα 289 συμβασιούχων οκταμηνιτών του Δήμου, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα και με επιστολή τους, ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβει απόφαση στήριξής τους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στο ιστορικό των συμβασιούχων οκταμηνιτών και στο πώς η Δημοτική Αρχή, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, θυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έγιναν στον ΟΑΕΔ, αλλά και στη Βουλή και στα κόμματα με αίτημα να μείνουν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Δήμου, στα οποία απασχολούνταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και αμέσως μετά να τους δοθεί το επίδομα του ΟΑΕΔ, αλλά και να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν περίθαλψη. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Επίσης, η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στη δικαστική προσφυγή τους.

Δεν συμφωνούμε με τα οκτάμηνα, δίμηνα κ.λπ. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από 1.000 εργαζομένους, αλλά δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, από την κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος κάλεσε το Σώμα των συμβούλων να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων -που είναι παρόντες στη συνεδρίαση- και είναι το εξής: «Αιτούμαστε όπως αποφασίσετε ομόφωνα, ότι αποδέχεστε να μας απασχολείτε με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ότι θα συναινέσετε ενώπιον, τόσο του Δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων όσο και του Δικαστηρίου της κύριας αγωγής, να επιστρέψουμε στην εργασία μας και να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου καθώς ήταν κατά πρώτον άκυρη η καταγγελία αυτών και κατά δεύτερον καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Το αιτούμαστε δε αυτό, διότι μόνο έτσι μπορεί το Δικαστήριο να μην προχωρήσει στην κρίση περί του αν η αναγνώριση των συμβάσεων ως αορίστου χρόνου είναι αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος».

Το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων, έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις