Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το πρώην Αρσάκειο γίνεται καινούργιο μέσα-έξω - Μένουν οι κόκκινοι σταυροί

Πάτρα: Το πρώην Αρσάκειο γίνεται καινούρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Διατηρείται η ιστορική μνήμη του κτιρίου

Το παλαιό Αρσακείο της Πάτρας το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης του κτιρίου για να στεγάζει το Δημαρχείο. Οι εργασίες ανάπλασης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου θα έχουν ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν, τότε, οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των δημοτικών υπηρεσιών.

Το κτίριο του παλαιού Αρσακείου, αποτελεί ένα σημαντικό οικοδόμημα - τοπόσημο για την πόλη της Πάτρας και για το λόγο αυτό, στη μελέτη της ανάπλασής τους, προβλέπεται ο πλήρης σεβασμός της ταυτότητας του κτιρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το thebest.gr, θα διατηρηθούν και θα αναδειχθούν οι κόκκινοι σταυροί του Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκονται στον τοίχο του κτιρίου

Οι σταυροί παραμένουν εκεί του από το 1943, όταν ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο από τους Γερμανούς.

Μάλιστα, λέγεται πως το 1967 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα πλαίσια γενικής ανακαίνισης του κτιρίου των Αρσακείων σχολείων, έκανε προσπάθεια να εξαφανίσει τους κόκκινους σταυρούς και έδωσε εντολή στον εργολάβο να χρησιμοποιήσει τέλεια υλικά διότι προηγούμενες προσπάθειες ήσαν αποτυχημένες, δυστυχώς όμως ,διότι το γερμανικό χρώμα ήταν πιο… ανθεκτικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις