Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 6η Έκθεση...

Η Έκθεση Patras lnnovation Quest – Patras IQ στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας -  Patras lnnovation Quest  (PATRAS IQ), που αποτελεί συνδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 12,13 & 14 Απριλίου 2019 στο Νότιο Λιμένα Πατρών (εκθεσιακός χώρος) και στο Royal Theater (χώρος ομιλιών και εκδηλώσεων).

 

Στην Πάτρα η μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας – Κάλεσμα από τους διοργανωτές της Patras IQ

Πιο ψηλά ο πήχης για την φετινή PATRAS IQ
Η Πάτρα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας της χώρας – Τι θα δούμε φέτος στην 6η Patras IQ

 

Κύριος στόχος είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Τι περιλαμβάνει

Η Έκθεση Patras lnnovation Quest – Patras IQ στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιλαμβάνει:

■ Προϊόντα καινοτόμων ιδεών

■ Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς

■ Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

■ Παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας

Ερευνητικές ομάδες παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά.

Παραγωγικοί φορείς αντίστοιχα, παρουσιάζουν προκλήσεις και προβληματισμούς για να συζητηθούν με τους ερευνητές και να διερευνηθούν δυνατότητες επιλύσεων.

Παράλληλα, αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας συμβάλλουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Εκδήλωση για την Μπλε Οικονομία από το Επιμελητήριο Αχαΐας στο Patras IQ 2019

Με εκδήλωση για τις δημιουργικές βιομηχανίες η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στο Patras IQ 2019

Εκδήλωση Δικτύωσης (Networking Event) του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Patras ΙQ

Πάτρα: Εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο Patras IQ

«Ιστορίες Επιτυχίας» στο Patras IQ 2019, το Σάββατο στο Royal

Καινοτόμες ιδέες για τον Αγροδιατροφικό τομέα του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO στο Patras IQ

Η εταιρεία FEAC Engineering στο Patras IQ

Oι startup ομάδες της Πάτρας στο Patras IQ

Γνωρίστε την πλατφόρμα ATLAS στο Patras IQ

Στην 6η Patras IQ η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Το Startup Weekend Patras επιστρέφει

«Ιστορίες Επιτυχίας»: Η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών στην φετινή έκθεση Patras IQ

Πού στοχεύει

Η Πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Συμμετέχοντες στην Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί.

Την έκθεση επισκέπτονται χρηματοδοτικά Funds, Business angels, venture capitals, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Κοινωνία