Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Πολιτισμός σημαίνει άνθρωπος!

Γιώργος Ρώρος: Πολιτισμός σημαίνει άνθρωπος!

Η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών» παρουσίασε τους άξονες για τον Πολιτισμό

Τους άξονες για τον πολιτισμό παρουσίασε η παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, σε εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητήριου Δυτικής Ελλάδος, παρουσία πλήθους κόσμου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού:

«Η εκδήλωση που το κεντρικό της σύνθημα είναι «πολιτισμός σημαίνει άνθρωπος!» ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του  υποψήφιου Δήμαρχου Πατρέων, επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ κ. Γιώργου Ρώρου, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «ο πολιτισμός, αν και είναι ο βασικός δείκτης της προόδου και προϋπόθεση για την εξέλιξη της κοινωνίας μας στην πόλη μας αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού, προχειρότητας και ανέξοδου λαϊκισμού. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής Αρχής δέχτηκε απίστευτες πιέσεις λαϊκισμού, ενώ οι θεσμοί του πολιτισμού χρησιμοποιήθηκαν για πολιτική προπαγάνδα και προώθηση προσωπικών ιδεολογιών.

Έχασε την έννοια και τους στόχους του. Έγινε μέσο ανάδειξης κομματικών αντιλήψεων, επιδέχτηκε εκβιασμούς και χειραγωγήθηκε. Περιορίστηκε έως εξαλείφθηκε η δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης, παρά το γεγονός ότι είναι ένα σημαντικό κεκτημένο της δημοκρατίας και αδιαπραγμάτευτο αγαθό.

Για την ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ ο πολιτισμός είναι ένα σύνολο ηθικών αξιών και κριτηρίων συμπεριφοράς που συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, όπως η δικαιοσύνη, η φιλία, η ισότητα, ο σεβασμός, η πνευματική καλλιέργεια».

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στη συνέχεια εκ μέρους της ομάδας πολιτισμού ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Όπως επεσήμανε «για την «Ώρα Πατρών» ο Πολιτισμός είναι καθημερινή  αναγκαιότητα γι’ αυτό η Αυτοδιοίκηση οφείλει να αγκαλιάζει και να στηρίζει  τον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του και προς όλους τους πολίτες» και προσέθεσε πως «στο χώρο του πολιτισμού διαπιστώθηκαν τρείς  βασικές ελλείψεις. Έλλειψη πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πόλης, ενιαίου κέντρου σχεδιασμού πολιτιστικής πολιτικής, και αποκέντρωσης σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών προτείνεται:

1)Η  δημιουργία ΟΡΑΜΑΤΟΣ, που να κοιτάζει προς το μέλλον και θα στηρίζεται στην πολιτιστική της  κληρονομιά μας και τη Σύσταση Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, που θα συντονίζει και θα υλοποιεί την πολιτιστική πολιτική και θα στηρίζεται στους  υφιστάμενους δημοτικούς θεσμούς: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Μουσική, Χορό, Εικαστικά,  Βιβλιοθήκη Καρναβάλι.) και στους ιδιωτικούς θεσμούς (Πολιτιστικούς και Εκπολιτιστικούς Συλλόγους, Επαγγελματικές & Ερασιτεχνικές ομάδες και Μεμονωμένους  δημιουργούς)

ΜΟΥΣΕΙΑ: Σύγχρονης ιστορίας της πόλης και Βιομηχανικό Μουσείο-Μουσείο Τεχνολογίας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ: Αναδιάρθρωση δομής και εμπλουτισμός με νέες τεχνολογίες  (κινηματογράφου, φωτογραφίας, video art κλπ).

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:  Δημιουργία περιφερειακών δανειστικών βιβλιοθηκών και κινητής δανειστικής βιβλιοθήκης.

ΘΕΑΤΡΟ: Δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων  και υποδομών, για μετεξέλιξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ σε Κρατική οντότητα.

ΧΟΡΟΣ: Δημιουργία Δημοτικής Επαγγελματικής σχολής

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Δημιουργία "Μουσείου Θεάτρου Σκιών",

Επαναφορά των θεσμών «Διεθνές Θέατρο Σκιών»  και «Πανελλήνιο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Καραγκιόζη»

ΜΟΥΣΙΚΗ:  αποκατάσταση του κτιρίου του Ωδείου στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου.

Δημιουργία Παραρτημάτων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών στους πρώην Καλλικρατικούς Δήμους.

Υποστήριξη των όλων των Μουσικών σχημάτων.

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.

Σύσταση  Δημοτικού Κινηματογράφου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: δημιουργία μικρών θεματικών ενοτήτων, στοχεύοντας στη  συμμετοχή των πολιτών και στη συνεργασία με χώρες της Μεσογείου αρχικά, και μελλοντικά σε Πανευρωπαϊκή και Διεθνή κλίμακα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ : Διεθνοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού

Επαναφορά  των  θεσμών   ¨Διεθνές Θέατρο Δρόμου¨ και  ¨Δρόμου Δρώμενα¨

Επιστροφή της Μεγάλης Παρέλασης  στην οδό  Γούναρη.

Δημιουργία σχολής καρναβαλικών κατασκευών.

Για την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του καρναβαλιού προτάθηκε η ανάπτυξη δικτύου μικρών και μεγάλων χορηγιών, με στόχο τη μελλοντική αυτοχρηματοδότηση του.

Σε σχέση με το Καρναβάλι ακούστηκαν και οι γνώμες καρναβαλιστών που απάντησαν στην ερώτηση «Αν σου  δινόταν η ευκαιρία τι θα άλλαζες στο καρναβάλι;».

Γενικότερα προτάθηκε η αναμόρφωση του Εσωτερικού Κανονισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Πρόσληψη μόνιμου  επιστημονικού και διοικητικού  προσωπικού.

Επί των προτάσεων  τοποθετήθηκαν οι κ.κ.: Παναγιωτόπουλος, Μαλαμής , Γρηγόρης, Θωίδης, Ζαρκάδης, Μαντάς, Φορλίδας, Ζαρίκου, Καλλιβωκάς  και Σιγαλόπουλος.

Στο τέλος έγινε μια συνολική σύναψη των όσων ελέχθησαν από τον κ. Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις