Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πεζόδρομοι στην Πάτρα συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων

Οι πεζόδρομοι στην Πάτρα συμβάλουν στην ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Από τους πιο μικρούς έως τους πιο μεγάλους

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει -για τα δεδομένα και τις συνήθειες της πόλης- τεράστια βήματα στο θέμα των πεζόδρομων στο κέντρο της Πάτρας, όμως ακόμα έχουν πολλά να γίνουν.

Οι τελευταίες -χρονικά- πεζοδρομήσεις, μεγάλων οδών, της Παντανάσσης και της Ρήγα Φεραίου έδειξαν πολλά πράγματα. Τόσο το ότι ο κάτοικος αυτής της πόλης, αρέσκεται να περπατάει σε τέτοιους χώρους (παρεμπιπτόντως με την πεζοδρόμησή τους αναδείχθηκαν και εξωραΐστηκαν δεκάδες αρχοντικά και νεοκλασικά), όσο και το ότι, ο ίδιος αυτός κάτοικος της Πάτρας δεν έχει μάθει να σέβεται κάποια πράγματα.

Θυμίζουμε πως τις δύο τελευταίες δεκαετίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται τέτοιο είδους επεμβάσεις. Πεζοδρομήθηκαν πλατείες και τμήματά τους):

Τριών Ναυάρχων, Γεωργίου, Τριών Συμμάχων, Aγίας Σοφίας, Μαρκάτου, Πυροσβεστείου, Γεωργίου Α’, οι οδοί Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Ρήγα Φεραίου, Παντανάσσης, Κανάρη, Πουκεβίλ, Ηφαίστου, Παρθενάκου, Ραδινού, Ζαλόγγου, Ιερισσού, Aσκληπιού, Παπαρηγοπούλου, Μηνιάτη, Χρυσοστόμου, Σατωβριάνδου, Ροδόπης, Καστοριάς, η μικρή παράλληλος της Κανακάρη στο τέρμα της Σατωβριάνδου έως την Πουκεβίλ, πολλά μικρά στενά πέριξ του Κάστρου στη Γούβα κ.ά.

Επεται, εφόσον ισχύσουν οι αρχικοί σχεδιασμοί και δεσμεύσεις, πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από την Αράτου και δεν είναι το μόνο.

Πρόσφατη η συζήτηση που ξεκίνησε για «βύθιση» της Πατρών - Αθηνών μπροστά από το Μουσείου, ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο Πάρκο στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου με την ταυτόχρονη ενοποίηση με το απέναντι οικόπεδο της Γεωργικής Σχολής.

Εκκρεμεί το πιο μεγάλο ασφαλώς έργο πεζοδρόμησης (δίκτυο πεζόδρομων - ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων), που σύμφωνα με τις μελέτες ξεκινά από τον Αγιο Ανδρέα (εξυπηρετεί δηλαδή την περιοχή του Φάρου) και μέσω της Τριών Ναυάρχων - Ψηλαλωνίων (μερική πεζοδρόμησή τους) - Σισίνη (θα πεζοδρομηθεί) - Αρχαίο Ωδείο - Ρωμαϊκό Στάδιο ο Πατρινός θα μπορεί να καταλήγει στην Παντανάσσης ή και από άλλους πεζόδρομους στον μόλο της Αγίου Νικολάου κι από κει, μέσω της Ρήγα Φερραίου, πάλι στον Αγιο Ανδρέα.

Το έργο αυτό θα συνδυαστεί με το γκρέμισμα όλων των κτιρίων για την ανάδειξη του Σταδίου, ήτοι στο τετράγωνο: Παντανάσσης - Καραϊσκάκη (ανατολική πλευρά) - Ερισσού - 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την μελέτη Δοξιάδη (ΦΕΚ) προβλέπεται πεζοδρόμηση της μισής Ηρώων Πολυτεχνείου (με τη διάνοιξη διαπλάτυνση της οδού Καραμανλή).

Τέλος, πεζόδρομους θα έχουμε και στο λιμάνι - θαλάσσιο μέτωπο, αλλά τούτο είναι μια άλλη (πονεμένη) ιστορία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις