Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ίδιος ο υπάλληλος αποκάλυψε την υπεξαίρεση στη ΔΕΥΑΠ – «Έφαγε» πάνω από 21.000 ευρώ

Ο ίδιος ο υπάλληλος αποκάλυψε την υπεξαί...

Κυρίως δεν απέδιδε τα χρήματα από λογαριασμούς νερού που πληρώνονταν με μετρητά

«Διαρροή» χρημάτων σημειώθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση ‘Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Δήμου. Εργαζόμενος  στο τμήμα Ταμειακής Διαχείρισης προέβη σε υπεξαίρεση άνω των 21.000 ευρώ, με αποδείξεις καταναλωτών τις οποίες εισέπραττε και δεν πίστωνε, στο διάστημα μεταξύ 7/3/2019 έως 29/03/2019. Οι καταναλωτές πλήρωναν τους λογαριασμούς ύδρευσης, αλλά τα χρήματα δεν αποδίδονταν.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας ο εν λόγω υπάλληλος αποκάλυψε μόνος του την πράξη του στην προϊσταμένη αρχή, καθώς όπως εκτιμά δεν θα ήταν δυνατό να μείνει κρυφή για πολύ καιρό ακόμα. Κυρίως δεν απέδιδε τα χρήματα από λογαριασμούς νερού που πληρώνονταν με μετρητά, ενώ ο κ. Παπανικήτας προσθέτει πως η ΔΕΥΑΠ μαζί με την τεχνική εταιρεία θα εξετάσουν περαιτέρω δυνατότητες για επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες στο λογισμικό του  συστήματος.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από την Οικονομική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΠ διαπιστώθηκε  ότι εργαζόμενος στο τμήμα Ταμειακής Διαχείρισης προέβη σε υπεξαίρεση χρήματος. Αυτό αφορά αποδείξεις καταναλωτών τις οποίες εισέπραττε και δεν πίστωνε, στο διάστημα μεταξύ 7/3/2019 έως 29/03/2019.

Η Διοίκηση αφού ενημερώθηκε για το συμβάν προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

Έδωσε εντολή να πιστωθούν άμεσα οι λογαριασμοί των καταναλωτών με τα αντίστοιχα ποσά που είχαν πληρωθεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα δηλαδή να φαίνονται ανεξόφλητα και να ζητούνται επιπλέον ποσά.

Την άμεση απομάκρυνση του εργαζόμενου από τη θέση εργασίας του.

Ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 61 του ΟΕΥ (πειθαρχικά παραπτώματα), με επίδοση κλήσης σε απολογία του εργαζόμενου εντός του προβλεπόμενου χρόνου και για τα παραπτώματα:

Α. Υπεξαίρεση και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της                     ΔΕΥΑΠ.

Β. Δυσφήμιση της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή.

4. Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ ύστερα εισήγηση-ενημέρωση του Προέδρου  ομόφωνα αποφάσισε:

Α. Η επιβολή αργίας 45 ημερών, δηλαδή τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του εργαζόμενου.

Β. Η άσκηση ποινικής δίωξης για το παραπάνω παράπτωμα

Γ. Η κατάθεση αγωγής για να υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό των 21.774€ στη ΔΕΥΑΠ το οποίο υπεξαίρεσε.

Η συγκεκριμένη πράξη, η οποία είναι μεμονωμένη, δε χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζόμενων του Δήμου μας και της ΔΕΥΑΠ, των οποίων είναι καθοριστική η συμβολή στο να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια μία σειρά από έργα στην πόλη μας. Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί και κάνει πράξη το ότι ούτε 1€ του λαού μας δε θα σπαταληθεί ή θα «χαθεί», αντίθετα θα το σεβαστεί και θα το αξιοποιήσει προς όφελος του ίδιου του λαού. Το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα της υπεξαίρεσης χρήματος από εργαζόμενους όπου οφείλουμε και θα πάρουμε τα προβλεπόμενα μέτρα για την υπεράσπιση του Δήμου και των καταναλωτών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις