Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα μαθητές στα ορεινά της Αχαϊας

Με σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα μαθητέ...

Τα συμπεράσματα του προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου των μαθητών

Περιστατικά με σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα αποκάλυψε ο Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος των μαθητών σχολικών μονάδων της κεντρικής, ορεινής και δυτικής Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με βάση το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που συνδέει τους δύο φορείς και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας οργανώθηκε οδοντιατρική εξέταση μαθητών που διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές, με χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Στη δράση συνέδραμε και η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εξετάστηκαν, από εθελοντές Οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων των περιοχών Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Πάους, Σταυροδρομίου, Ερυμάνθειας, Σκιαδά, Άρλας και Λουσικών.

Κατά την οδοντιατρική εξέταση -στην οποία υποβλήθηκαν μόνο οι μαθητές που έφεραν έγγραφο Συγκατάθεσης Γονέα- προέκυψαν μαθητές που δεν είχαν ποτέ επισκεφθεί οδοντίατρο και εντοπίστηκαν νέα περιστατικά με σοβαρά οδοντικά προβλήματα. Την υποστήριξη αυτών των μαθητών ανέλαβε το Τμήμα Υγείας του Συλλόγου για την κάλυψη των οδοντιατρικών πράξεων που είναι απαραίτητες.

Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση τόσο των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους διανεμήθηκε έντυπο υλικό με οδηγίες για τον σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών και τη διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής, που εκπονήθηκε και χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την πρόληψη και υγιεινή των δοντιών.

Ο εντοπισμός νέων περιστατικών δίνει το ερέθισμα για τη συνέχιση και διατήρηση των συγκεκριμένων δράσεων Προληπτικής Ιατρικής, που στοχεύουν στη φροντίδα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και σκοπεύουν στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις