Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρίον Πάτρας: Εκεί που κάποτε χτυπούσε η καρδιά της καλοκαιρινής διασκέδασης

Ρίον Πάτρας: Εκεί που κάποτε χτυπούσε η ...

Τα ερείπια στην παραλιακή του Ρίου θυμίζουν τις δόξες των προηγούμενων δεκαετιών

Η Πάτρα διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα που την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ακτογραμμή της που προσφέρεται σαφώς όχι μόνο για βουτιές το καλοκαίρι αλλά και για ατελείωτη διασκέδαση τις ζεστές βραδιές. Άλλωστε τους καλοκαιρινούς μήνες, είθισται η νυχτερινή διασκέδαση να απομακρύνεται από το πολύβουο κέντρο και να ...μετακομίζει στις παραλίες, για στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο κύμα.

Εκ των πρωταγωνιστών του καλοκαιριού, το Ρίο, εκεί όπου η παράδοση της καλοκαιρινής νυχτερινής διασκέδασης γυρίζει πίσω δεκαετίες τώρα.

Σήμερα, 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, η νυχτερινή ζωή παραμένει ζωντανή με αρκετά καλαίσθητα μπαρ, club και εστιατόρια να συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό της φωτισμένης γέφυρας το τρίμηνο του καλοκαιριού.

Δεν είναι βέβαια τόσα όσα υπήρχαν στο παρελθόν. Ποιος δεν θυμάται τις καλοκαιρινές βραδιές που κυριολεκτικά δεν μπορούσε να περάσει όχημα από την παραλιακή οδό του Ρίου από το συνωστισμό, με τα club να παρατάσσονται το ένα δίπλα στο άλλο, με χιλιες δυο διαφορετικές επιλογές για όλη την Πάτρα που ήταν δεδομένο ότι θα περνούσε Σαββατόβραδο έστω για μια βόλτα από την περιοχή.

 

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και για 30 χρόνια η παραλιακή στο Ρίο ήταν το must του καλοκαιριού.

Εκεί που υπήρχε το Rio by night κι ο θρυλικός Μαραλέτος, φτάσαμε, για παράδειγμα, το 2007 να υπάρχουν πάνω από 30 μαγαζιά, κλαμπ (κυρίως), καφετέριες, αλλά και μερικά εστιατόρια.

Από την αρχή της Γέφυρας έως το ξενοδοχείο Porto Rio, όλα τα μαγαζιά ήταν γεμάτα. Ασφυκτικά γεμάτα, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Την τελευταία (αρκετά) χρόνια, η εικόνα στην παραλιακή ζώνη του Ρίου έχει αλλάξει.

Υπάρχουν ακόμη αρκετές επιλογές για διασκέδαση αλλά προφανώς τα δεδομένα έχου αλλάξει. Συνέβαλε η οικονομική κρίση, η αναβάθμιση του κέντρου της Πάτρας, μετά την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου και την άνοδο της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά η ερήμωση μέρους της παραλιακής του Ρίου είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Έτσι πολλά νυχτερινά καταστήματα του Ρίου έβαλαν λουκέτο. Πολλές από τις εγκαταστάσεις δεν έχουν αξιοποιηθεί και στα ερείπια τους διακρίνει ακόμη και σήμερα κάποιος ένδοξες στιγμές ξέφρενης διασκέδασης από το παρελθόν.

Στην πιο ολυσύχναστη παραλία της Πάτρας χάσκουν ακόμα τα κουφάρια - ενθύμιο μιας εποχής που -για την ώρα- δείχνει πως πέρασε ανεπιστρεπτί.

 

Γωγώ Παπαδάκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις