Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε οι Δ' Χαιρετισμοί στην Παναγία

Πάτρα: Απόψε οι Δ' Χαιρετισμοί στην Παναγία

Την Κυριακή το απόγευμα ο κατανυκτικός εσπερινός θα τελεστεί στο ναό Παντανάσσης

Αισίως φτάσαμε στους Δ’ Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο και απόψε Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 σε όλους τους ναούς σπεύδουν οι πιστοί να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας ακούγοντας την ωραία και κατανυκτική ακολουθία των Χαιρετισμών. Την επόμενη Παρασκευή θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος που περιλαμβάνει όλους τους ύμνους προς την Υπεραγία Θεοτόκο που εψάλησαν κατά τους τέσσερις χαιρετισμούς που προηγήθηκαν.

Την Κυριακή 7/4 στις 18.00 ο κατανυκτικός εσπερινός θα γίνει στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών όπου και θα παραστεί, όπως έχει ανακοινωθεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα χοροστατήσει και θα μιλήσει.

Στην Παντάνασσα ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και την επόμενη Κυριακή 14/4 όπου θα τελεστεί και η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’, τον εθνοιερομάρτυρα του γένους που απαγχόνισαν οι Τούρκοι ανήμερα το Πάσχα στις 10 Απριλίου του 1821. Προτομή του Γρηγορίου του Ε’ Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως υπάρχει στην πλατειούλα της Παντάνασσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις