Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας της χώρας – Τι θα δούμε φέτος στην 6η Patras IQ

Η Πάτρα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση κ...

Από 12 έως 14 Απριλίου στο Νέο Λιμάνι

Η «καρδιά» της έρευνας και της καινοτομίας θα χτυπήσει για άλλη μια φορά, την 6η, στην Πάτρα. Οι ετοιμασίες για τη Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras – Patras Innovation Quest (Patras IQ) που φέτος θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1, του Νότιου Λιμένα Πατρών (Νέο Λιμάνι), βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Δεκάδες εκθέτες ετοιμάζονται και φέτος να παρουσιάσουν την εξαιρετική δουλειά τους, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις, σε ειδικά διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα βρεθούν στην έκθεση Patras IQ για να δουν από κοντά τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες και να μιλήσουν με τους δημιουργούς τους, ώστε να βγουν στην παραγωγή.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος αναμένεται την έκθεση να επισκεφθούν χιλιάδες πολίτες, καθώς έχει πλέον η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τη Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και τη στηρίζει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και των συμμετεχόντων της έκθεσης.

Τι θα δούμε φέτος

Τη φετινή χρονιά η PATRAS IQ 2019 έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας, περισσότερο, με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής. Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.

Το ενδιαφέρον και πυκνό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις δυνατότητας χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημέρων.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Startup Weekend Patras: 12-14 Απριλίου στην Patras IQ

Από τις 12 και έως τις 14 Απριλίου, το δεύτερο Startup Weekend powered by Google Entrepreneurs έρχεται στην Πάτρα, στον χώρο διεξαγωγής της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφορά Τεχνογνωσίας Patras IQ, κτήριο Β1, στο νέο λιμάνι.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που φιλοδοξούν να δουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα υπό σχεδιασμό project τους να υλοποιούνται, αποκτώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να τα απογειώσουν!

Το Startup Weekend Patras 2019 φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο μια συνθήκη διάχυσης τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και αποτελεσματικών εργαλείων, αλλά και χώρο έμπνευσης: μια- έστω εφήμερη- θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ικανή να «γεννήσει» ιδέες από το μηδέν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης: «Ακόμα και όσοι λοιπόν διαθέτουν έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο νου, ή μια δημιουργική ομάδα χωρίς πολύ συγκεκριμένα πλάνα, μπορούν σε όσα προσφέρει το SW Patras να βρουν την ιδέα εκείνη που θα τους κινητοποιήσει και θα τους κάνει να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά προς την υλοποίησή της.

54 ώρες για να δημιουργήσεις μια ιδέα από το μηδέν: ίσως και να ήταν λίγες χωρίς την παρουσία των μοναδικών στον τομέα τους- αλλά και στον χώρο της επιχειρηματικότητας εν γένει- ανθρώπων που θα συγκεντρώσει στην πόλη μας το Startup Weekend Patras 2019! Μοναδικοί Judges, Coatches και Speakers θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, για να μοιραστούν μαζί μας τα μικρά και μεγάλα μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους πίσω από μια ιδέα στα μονοπάτια της επιτυχίας! Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου, κερδίζοντας μοναδικά δώρα.

Ο συντονισμός του Startup Weekend Patras θα είναι…γένους θηλυκού και θα ακούει στο όνομα της Facilitator Αμαλίας Αγαθού, η οποία θα έρθει να μας… οργανώσει φέρνοντας όλο της το κέφι, αλλά και την εμπειρία της στον συντονισμό παρόμοιων - και όχι μόνο- διοργανώσεων.

Αν έχεις ήδη κάνει μαζί με την ομάδα σου αίτηση συμμετοχής, μάθε πως θα είστε από τους λίγους τυχερούς που θα εργαστούν, έστω για 54 ώρες, με μέντορες σπουδαίους ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου. Θα μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία και τη γνώση τους και θα επιβλέψουν τη δουλειά της ομάδας σας με σκοπό τη βελτίωση της ιδέας σας και τον σχεδιασμό των βημάτων που θα θέσουν σε κίνηση τα… γρανάζια της μηχανής που θα σας οδηγήσει στον δρόμο προς την υλοποίησή της!

Κι επειδή σίγουρα κατανοούμε την περιέργειά σου, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τους μέντορες που θα έρθουν να τιμήσουν το δεύτερο Startup Weekend Patras by Google Entrepreneurs! Πρόκειται για τους:

Λίνα Στούμπου, Co-founder at Susurrus

Σταύρος Τσομπανίδης, founder of PHEE (https://phee.gr/el/company/)

Νάσος Κοσκινάς founder of POS4work (http://www.pos4work.gr/)

Βασίλης Καραβασίλης, Managing Director at eNVy softworks

Βασίλης Σπυρόπουλος, Developer at eight8

Νίκος Ζαχαριάδης, Lancom Chief Commercial Officer

Βασίλης Γεωργιτζίκης, co-founder of P-Space, co-founder of Spanner CI

Οι ομάδες του 2ου κύκλου "RE-STARTUP Patras" στην Patras IQ

To Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το POS4work, ανακοίνωσε τον 2ο κύκλο του επιτυχημένου προγράμματος “RE-STARTUP Patras”, με σκοπό την ανάδειξη, αλλά και την δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οι υποψήφιοι και οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, θα λάβουν υποστήριξη από μέντορες και coaches, θα έρθουν σε επαφή με επενδυτές και στελέχη εταιριών, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνές και τοπικό δίκτυο συνεργατών αλλά και δωρεάν παροχή γραφειακών χώρων και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι ομάδες και άτομα που θα επιλεγούν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο “Match & Develop a Startup” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και με την παρουσία τους στην έκθεση Patras IQ θα διεκδικήσουν βραβεία αλλά και χρηματοδότηση 1.000 ευρώ για την υλοποίηση της ιδέας τους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 μήνες και υποστηρίζεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, από τα επενδυτικά funds Metavallon VC, Uni.Fund, Velocity Partners και VentureFriends καθώς και από το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας – NBG Business Seeds.

Η προ-θερμοκοιτίδα “RE-STARTUP” αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και του POS4work για την δημιουργία μιας σταθερής δομής στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Πάτρα.

Ο απολογισμός του 2018

Στην PATRAS IQ του 2018 συμμετείχαν:

86 εκθέτες, σε 77 εκθεσιακά περίπτεραεκ των οποίων τα 4 ήταν συμμετοχές μεσυνεργατικά περίπτερα. Συνολικά συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις/τεχνοβλαστοί, 10 φορείς/οργανισμοί, 32 ερευνητικά εργαστήρια και ερευνητικές ομάδες(21 συμμετοχές από Πανεπιστήμιο Πατρών, 3 από ΕΑΠ, 4 του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, 1 ΤΕΙ Ηπείρου, 1 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 1 ΙΝΒΙΣ Αθηνά και 1 ΙΤΥΕ Διόφαντος),7 Πανεπιστημιακές Δομές (5 του Πανεπιστημίου Πατρών, 1 ΕΑΠ και 1 ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, 4 Φοιτητικές επιστημονικές ομάδες(3 του Πανεπιστημίου Πατρών και 1 της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης), 2 Περίπτερα με νικητές επιχειρηματικών διαγωνισμών (1 από διαγωνισμό του ΕΑΠ-ΤΕΙΔΕ και 1 από Παν. Πατρών σε συνεργασίας με POS4work)και 4 ΜΜΕ (Σύμβουλος, Εφημερίδα Πελοπόννησος, theBest και Ιονιαν TV)

Υπήρξαν 5.500 επισκέπτες αποτελούμενοι από εκπροσώπους  φορέων, ιδιώτες, επενδυτές, επιχειρηματίες, Πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και άλλους επισκέπτες

Πραγματοποιήθηκαν 13 παράλληλες εκδηλώσειςστις οποίες συμμετείχαν 71 ομιλητέςεκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, funds - επενδυτές αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλοξενήθηκαν 2pitching events με διαγωνιζόμενες φοιτητικές ομάδες, πραγματοποιήθηκαν 6 βραβεύσεις (βραβεία μεοικονομική ενίσχυσηαλλά και υπηρεσίες υποστήριξης για την μετέπειτα εξέλιξή τους) και συνολικά συμμετείχαν15κριτές,εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων, φορέων χρηματοδότησης αλλά και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την υποστήριξη των εργασιών της έκθεσης έλαβαν μέρος 100 εθελοντές-φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που για ακόμα μια χρονιά έδωσαν δυναμικά το παρόν κατά τη διάρκεια, αλλά και στην προετοιμασία της έκθεσης.

Η Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European EnterprisePromotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο EducationBusiness Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Όπως είναι γνωστό η Έκθεση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών,  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις