Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ CANTELENA, ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ CANTELENA, ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στιγμιότυπα από το The Sound of Choirs

Ενθουσιώδεις οι εντυπώσεις από το φεστιβάλ «The Sound of Choirs» που διοργάνωσε η καινούρια, ιδιαίτερα αγαπητή πατρινή χορωδία Cantelena για δεύτερη χρονιά. Η εκδήλωση προκάλεσε κοσμοπλημμύρα στο Συνεδριακό της πανεπιστημιούπολης το περασμένο σαββατόβραδο και στο φινάλε του προγράμματος το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική υπεύθυνη και γνωστή συμπολίτισσα μαέστρο Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, καθώς και σε όλους τους συντελεστές, ήταν καταιγιστικά.

Ημασταν εκεί και πραγματικά απολαύσαμε τρία φημισμένα και πολυβραβευμένα χορωδιακά συγκροτήματα, τα οποία μας έδειξαν τι σημαίνει σύγχρονο χορωδιακό τραγούδι. Τίποτα μονότονο και σοβαροφανές, αντιθέτως ξεκάθαρα αισθαντικό και σημερινό. Το ρεπερτόριο των τμημάτων της Cantelena και των φιλοξενουμένων της, δηλαδή της Χορωδίας Ι. Ν Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και της Χορωδίας Rosarte του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν… κοσμοπολίτικο και φανέρωνε ακριβώς τις διαφορετικές πτυχές και τις μεγάλες δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής όταν δοκιμάζεται σε διαφορετικά μουσικά είδη και στυλ. Μέσα σε ένα «μελετημένο» δίωρο που κύλησε δίχως να κουράσει καθόλου, 250 χορωδοί- από παιδάκια πολύ τρυφερής ηλικίας και νέοι, μέχρι και ώριμοι ερμηνευτές- απέδωσαν με εξαιρετικό «δέσιμο» και καλλιτεχνική αρτιότητα από ποπ επιτυχίες όπως το «Αll of me», ως μελωδίες Χατζιδάκι, εμβληματικά έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν και τραγούδια από το μιούζικαλ «Lion King». Επιπλέον ανέδειξαν και τη μελοδραματική, θεατρική τους πλευρά και μας κάλεσαν σε πολυπολιτισμικά ταξίδια με ήχους και ρυθμούς της αμερικάνικης country και της αφρικανικής παράδοσης. Στο τέλος έσμιξαν όλοι μαζί στο «ξεσηκωτικό» κομάτι Gloria του Felix Rebl.

Το πρόγραμμα διηύθυναν οι μαέστροι των χορωδιών Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, Μαρία Εμμα Μελιγκοπούλου και Ρόζι Μαστροσάββα ενώ προλόγισε η Κατερίνα Τάσση με τη ζεστή «ραδιοφωνική» φωνή. Τα πάντα ήταν πολύ προσεγμένα και από αισθητικής πλευράς- αμφιέσεις, σκηνικό, υποδοχή κλπ. Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πολιτευτές, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, γονείς των συμμετεχόντων κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View